KOMMER TIL LAMHOLMEN: Chris Norman, tidligere kjent fra Smokie, spiller på årets Lamholmenfestival. Foto: Presse

Smokie-frontmann til Lamholmen

Skrevet av Øistein Falch
31.07.2018 12:00 - OPPDATERT 01.08.2018 08:38

3. August skal den femte Lamholmenfestivalen holdes. Ansvarlig for markedsføring Oddrun Glad er spesielt fornøyd med årets artistliste.

– Det er en del store navn i år?
– Ja, vi er kjempefornøyd. Vi har jobbet så bredt som mulig. Vi har også hentet inn Big Mountain Band som kommer fra San Diego, California . De var kjempestore på 80-tallet. Vi hadde lyst på noe typisk sommermusikk, og det er jo reggae. Det har vi ikke hatt representert her, så det er artig å kunne åpne festivalen med noe nytt. De har mange store hits, og det er de som reiser lengst, sier Glad. 

SMOKIE-FRONTMAN KOMMER
Det største navnet under årets Lamholmen er kanskje Chris Norman, best kjent som frontfigur i Smokie, som hadde stor suksess fra 70-tallet helt til han gikk ut av bandet i 1986. Etter han forlot Smokie har Norman satset på solokarriere med stor suksess.

– Han er  stor over hele verden og er en av de som virkelig har en lang merittliste. Han sitter på alt av rettigheter til Smokie. Han kommer nettopp fra en konsert i Tyskland der han spilte foran ni tusen mennesker. Norman har gått solo etter Smokie, og det er  han som har skrevet alle de kjente låtene. Jeg gleder meg til jeg skal høre sjefen min (Allis Olufsen red.amn) sier  «Hey, i’m Allis »   

SPENT: Oddrun Glad ser fram til fredag. Da skal den femte Lamholmenfestivalen finne sted. Foto: Øistein Falch

EN FESTIVAL FOR DE ELDRE?
De nevnte over er bare noen av artistene som kommer. Årets norske artister som Staut, Sol Heilo, Donkeyboy og Morten Abel tilhører gjerne en målgruppe fra en litt yngre generasjon enn for eksempel Chris Norman. Glad forteller at de har blitt kritisert tidligere for å ha en festival som konsekvent sikter seg inn mot en eldre målgruppe. Hun ser ikke på det som noe negativt, selv om det ikke virker å være intensjonen.
– Vi har jo blitt beskyldt for å være en festival for de som er litt eldre, men jeg ser på det som helt greit. Det er så vanskelig å definere musikksmak. Man har mange som liker utradisjonell musikk i forhold til aldersgruppe. Vi vil gjerne være en festival som favner så bredt som mulig. Vi har ikke siktet oss inn mot én bestemt målgruppe. Men hvis det er de vi treffer, så er det bra. Alle er hjertelig velkommen. 

Hun mener også at etterspørselen av festivaler for unge i Lofoten har vært godt dekt for årets sommer med både Høllafæst og Trevarefestivalen. Sistnevnte gikk av stabelen i går.

– Du kan si at Trevarefestivalen og Høllafæst er styrt mot et yngre publikum. Igjen, det med musikk er hva du liker uansett alder. Men nå blir Lofoten en super plass å komme til, fordi det er noe som skjer hele tiden. Jeg syns det med Høllafæst er superbra. Det er et tøft initiativ og de har vært dyktige til å ro det i land. Lofoten får ord på seg til å være en hovedstad for festivaler.

Kan det bli for mange festivaler?
– Det blir det opp til de som skal høre på og velge. Hva er det som passer deres musikksmak? Hvis alle får det til å gå rundt, er det utrolig artig for festivallivet i Lofoten.

Værmeldingen for Lamholmen virker lovende. Det er meldt oppholdsvær og 18 grader 3. August, når festivalen først starter.
– Perfekt festivalvær, fordi da er det ikke for varmt, og hvis vi klarer å slippe unna regn, blir det veldig bra.

Glad forteller om at de har fått flere forhåndsbestilte billetter enn tidligere, og kommer med en klar oppfordring til de som enda ikke har skaffet seg billett.
– De som ikke har fått på sæ karlosjan og skaffet seg pass, bør ordne det nå! Dette blir spektakulært og noe de ikke vil gå glipp av!
– Utover det ønsker vi alle som har lyst og anledning til å komme hjertelig velkommen, avslutter Glad.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.