Smokie til Lofoten kulturhus!

Skrevet av Trine Sivertsen
11.10.2019 11:00 - OPPDATERT 11.10.2019 17:02

Smokie er det bandet som har ligget lengst på VG-listen i Norge, med Beatles som en god nummer to. Lørdag 18. april 2020 kommer de til Lofoten Kulturhus!

− Vi er utrolig glade for å annonsere at Smokie er en del av vårprogrammet vårt! Vi forsøkte å få det til for to år siden, men da passet det ikke. Så startet vi en dialog i vår, og siden de skal til Bodø, passet det nå perfekt å få dem inn til oss, forteller kulturhussjef Eva-Mette Lundahl.

POPULÆR BRITISK POPROCK
Smokie er et britisk poprock-band hvis storhetstid var på 1970-tallet, og de slo gjennom i Norge første gang i 1975 med hiten «If you think you know how to love me», og året etter lå de på de norske hit-listene i hele 33 uker med storslageren «Living next door to Alice».

− Jeg har allerede blitt stoppet på gata og butikken av folk som gleder seg, og det er stor aldersspredning i de jeg har snakket med, forteller Lundahl.

TREFFER FLERE GENERASJONER
De fortsatte med å levere store hits og storselgere til langt ut på 90-tallet, og er det bandet som har ligget lengst på VG-listen, med Beatles som en god nummer to. Av det originale bandet er det bare bassisten Terry Uttley igjen av medlemmene, men han holdes i godt selskap av Martin Bullard på keyboard, Steve Pinnell på trommer, Mike Craft på vokal og rytmegitar og gitaristen Mick McConnell.

− Det som er så flott med Smokie er at musikken har levd i så mange perioder, så de treffer godt med alle generasjonene. Det er rett og slett utrolig kult, sier Lundahl.

GLAD I DET NORSKE PUBLIKUM
De holder det fremdeles gående sterkt, og med nesten to millioner plater solgt bare i Norge, kommer de ofte tilbake for å spille for det entusiastiske norske publikummet. Du kan allerede nå sikre deg billetter til konserten på Lofoten Kulturhus, for å høre bandet som på mange måter har blitt en del av den norske musikkulturen.

«Living next door to Alice» er uten tvil den ultimate klassikeren, og er ofte hørt på både bygdefest og på Styrhuset i Svolvær inn i nattetimene. Undertegnede hadde faktisk sin første ordentlige svingom som fersk konfirmant på bygdefest i Laukvika til denne låta, og i april vil det forøvrig være 24 år jeg har ventet på min sjanse til å høre Smokie live.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.