VIL PÅ TUR: Rundt 15 barn og unge er i dag dansere i Aorta Dansekompani. Foto: Privat

Søker sponsorer for å realisere danse-drøm

Skrevet av Mari Rokkan
13.09.2018 12:42 - OPPDATERT 13.09.2018 18:01

Aorta Dansekompani vil gjerne gi elever muligheten til å delta på verdens nordligste dansefestival. – En deltakelse vil styrke det lokale tilbudet, gi de unge en stor opplevelse og skape økt engasjement, sier dansepedagog Thomas Voll.

Voll står som kjent bak Aorta Dansekompani, som ble opprettet våren 2016. Kompaniets målsetting er å være en arena for unge dansere i Lofoten. 

– Det første halve året holdt vi til i Henningsvær og hadde to elever tilknyttet kompaniet. I dag har kompaniet vokst  til 15 elever, og vi har våre faste ukentlige møtepunkter på tirsdager i lokalene til Lofoten kulturhus i Svolvær - en viktig og tett samarbeidspartner for oss, forteller Voll.

Aorta er et tilbud for barn og unge i aldersgruppen 8-18 år.

– Elevene møtes her på tvers av bakgrunn og erfaring. De har alle én ting til felles: nemlig en stor lidenskap for dans som kunstart, legger han til

 
ØKER KOMPETANSEN
Tidligere har dansekompaniet samarbeidet med blant andre Hanne Kolstø, Thomas of Norway og Årsteinøya 2018. De har også gjort et bestillingsverk for Nordland Fylkeskommune da de markerte 25 år med Skulpturlandskap Nordland  i 2017.

– Jeg ble nylig kontaktet av DanseFestival Barents, hvor jeg og elever fra Aorta ble invitert til å delta under årets festival. DanseFestival Barents er verdens nordligste dansefestival og arrangeres i Hammerfest. Festivalen skal bidra til kompetanseheving gjennom kurs, seminarer og workshops, og tilrettelegge aktivitet som har barn og ungdom som målgruppe, forteller Voll.

 
FAGLIG PÅFYLL
I 2018 arrangeres festivalen i perioden 07.-11.november. Voll og andre dansepedagoger i fra hele Norden er invitert til festivalen for å undervise barn og ungdom. I tillegg har hver dansepedagog fått tilbud om å ta med seg to elever fra sin skole eller sitt kompani.

– Målet med workshopen er å gi unge dansere faglig påfyll, inspirasjon og å skape et nettverk. For de profesjonelle vil dette være en stor mulighet for å utvikle egne metoder for undervisning og skapelse av dans, noe som kommer hver enkelt kompani til gode i sitt videre arbeid i sine regioner. Dette kan også bidra til ytterlige samarbeid på tvers av landegrenser, sier Voll.

 
SØKER SPONSORER
Festivalen dekker workshop, festivalpass og overnatting for alle deltakere i workshopen. Men, reise må hver enkelt dekke selv. 

– Jeg kan søke reisestøtte fra fagorganisasjoner. En billett tur-retur Lofoten - Hammerfest koster omtrent 3.500 kroner med ungdomsbillett, og 5 500 kroner for voksen. Det er ønskelig å ha med en forelder som en ekstra voksenperson. Totalt vil reisen for to elever og én voksen koste mellom 12-15.000 kroner, sier Voll, som nå håper private og/eller næringsdrivende i Vågan vil sponse hele eller deler av turen.

– Vi ønsker å undersøke om det finnes noen der ute som har lyst til å være med på å realisere dette for kompaniet. En deltakelse vil styrke det lokale tilbudet, gi de unge en stor opplevelse og skape økt engasjement. Alle bidrag mottas med stor takknemlighet uansett beløpets størrelse, avslutter Voll.

 

Han ber e som måtte ønske å bidra med støtte om å kontakte han på [email protected] eller telefon 411 70 174.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.