Karsten Ellingsen gleder seg til de to konsertene i Svolvær kirke 15. november. Foto: Morten Moe

Solgte ut konserten på én dag

Skrevet av Morten Moe
13.10.2020 10:00 - OPPDATERT 13.10.2020 16:02

– Jeg er overveldet over responsen, den første konserten ble utsolgt i løpet av det første døgnet, sier Karsten.

Nå er det bare ett problem med det, på grunn av koronaen har kirken begrenset antall sitteplasser i Svolvær kirke til 78. Normalt kunne man fylt opp kirka med langt flere, men til tross for at resten av samfunnet har løftet på avstandsrestriksjonene, har ikke Den Norske Kirke funnet grunn til å gjøre det samme.

SKUFFET
– Vi er selvsagt litt skuffet over at det ikke har latt seg gjøre å få inn flere i kirka. Men vi kan ikke la oss stoppe av dette, vi arrangerer like godt en ekstra konsert slik at vi får inn drøyt 150 mennesker denne søndagen. Dersom alle billettene blir solgt, betyr det rundt 40.000 kroner inn til Aksjon Juleglede, sier Karsten gledesstrålende. Mandag var det bare rundt 20 ledige billetter, resten har solgt seg selv - uten noen slags form for markedsføring. Det er gjennom Lofoten Kulturhus man får tak i billetter til konsertene som avvikles søndag 15., november.

Det er da heller ikke hvilken som helst gjeng med dyktige musikere Karsten har samlet rundt seg denne søndagen:
På sangsiden er det Steffi Jo Buie fra Leknes (Kjent fra The Voice i 2019), Marthe Horn fra Kabelvåg og Karsten selv som skal stå for voikalprestasjonene. I bandet finner vi fiolinist Tuva Krøgenes, som blant annet har backet Anna Kajander, Jonas Ellingsen på gitar, Geir Morfjord på trommer og Bent Windsrygg på tangenter.

GRY OG STEIN LEDER DET HELE
– Det blir rundt én og en halv time med underholdning. Julemusikk, og alle andre julekonserter ser ut til å være avlyst, så dette er sjansen, lokker Karsten. At Gry Falch-Olsen og Stein Alsos skal være konferansier sammen, gjør at vi får sydd det hele sammen på en morsom og god måte, mener Karsten.

Mens Karsten hadde håpet på mer folk, kan han ikke la være å se på hva som kan gjøres med dette arrangementet i årene som kommer.
– Om vi har kommet oss over koronaen neste år, ser jeg for meg at vi kan utvide dette til å bli én konsert i Svolvær, én i Kabelvåg og hvorfor ikke spille i Henningsvær? Jeg tror potensialet og interessen er stor der ute, sier Karsten.

Hen understreker at alle pengene som kommer inn via billettinntektene gå uavkortet til aksjonen.
– Vi er i ferd med å få sponsorer nok til å dekke utgiftene til musikerne. Kirken stiller med gratis lokale og kulturhuset stiller med gratis lyd, sier Karsten Ellingsen.

Foto: Morten Moe