Spennende valgkamp

Skrevet av Redaksjonen
07.08.2019 08:00 - OPPDATERT 07.08.2019 15:32

Partiene i Vågan har startet oppkjøringen til valgkampen i Vågan. Det er kommune- og fylkestingsvalg i år, og det kan se ut til at vi får noen spennende uker foran oss, med antiklimaks 9. september.

I Vågan er det i dag en borgerlig koalisjon som har makten. Anført av en populær ordfører i Eivind Holst, har de styrt i snart åtte år. Og det er ikke tvil om at politikken som har vært ført har vært næringsvennlig og borgerlig.

Men nå er det valg igjen, og Holst & co kan komme til å få hardere kamp om taburettene denne gangen enn sist. Arbeiderpartiet har funnet en solid motkandidat i Lena Hamnes, og de har et par kampsaker som velgerne kan ta tak i.

Blant annet høyhus, der det har vært drevet underskriftsaksjoner de siste månedene. Flere hundre mennesker har skrevet under på oppropet mot disse, og det kan være med på å forandre det politiske bildet inn mot valget.

Når det gjelder realpolitikk er imidlertid avstanden mellom partiene i Vågan liten. For de som følger med i kommunestyret, er det lite uenighet å spore. I enkeltsaker kan temperaturen være høy, men de aller fleste sakene bankes gjennom uten for mye debatt.

Det som gjør årets valg mer spennende er blant annet Miljøpartiet de Grønnes oppstart. Vi vet at mange unge mennesker sympatiserer med den grønne bølgen, og det kan være med på å få sofavelgerne, som denne gruppen har mange av, opp av sofaen og inn i stemmelokalene.

Også Senterpartiets framvekst i Nord-Norge skal bli interessant å følge i Vågan. Nå har riktignok ikke Sp markert seg sterkt her i kommunen, men det kan godt hende at den sentrale suksessen smitter over lokalt.

Spennende blir det også
å se hvilken vei partiene velger å gå når alle stemmene er opptalt. Det er ikke bestandig de åpenbare linjene som velger å stå sammen i lokalpolitikken.

I forrige uke gikk politikerne ut og oppfordret folk til å bruke stemmen sin. Vi slår følge; det er lett å klage på politikerne, men har du ikke stemt bør du holde kjeft. Vi får de politikerne vi stemmer på, og 10. september er det for sent. Det er også anledning til å forhåndsstemme, så det finnes egentlig ingen unnskyldning for å la være.

At 45 prosent av oss satt hjemme ved siste kommunevalg er egentlig skammelig. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.