Lajla Kalvik og Beate Hansen Kjelsberg har tatt initiativ til å starte ungdomsklubb i Laukvika. I kveld samles barn og ungdom fra Laukvik, Strønstad og Laupstad for grøssende moro. Foto: Evelyn Pecori

Starter ungdomsklubb med grøssende disko

I kveld gjenoppstår ungdomsklubben i Laukvik.

Det skjer skumle ting inne på Laukvik Samfunnshus. Bak lukka gardiner har tre damer brukt ettermiddagene på å henge opp spindelvev fra tak til gulv. Knokler og hodeskaller ligger i kriker og kroker, og gresskarlamper lyser opp på bordene. Beate Hansen Kjelsberg og Lajla Kalvik har starta opp ungdomsklubb i Laukvik, og sammen med Bodil Kristoffersen forbereder de klubbens første arrangement: Halloweenfest.

– De siste kveldene har det stått barn utenfor vinduene og prøvd å få et glimt av hvordan det ser ut her inne, de er så gira og spente, forteller Lajla fornøyd.

Bodil lager start- og målstrek for aktivitetene. Foto: Evelyn Pecori

Damene har vært i kontakt med kommuneoverlegen, som bekreftet at det er helt i orden å arrangere festen, med tanke på smittesituasjonen i kommunen. Barna som skal delta må være symptomfrie, og passe på håndhygiene. De er glade for å kunne gjøre noe som skaper liv og glede for barna.

Sist det var aktivitet i ungdomsklubben var for seks-syv år siden. I kveld samles over 80 barn og unge fra barnehage- til ungdomsskolealder i salen. Billiardbordet og lufthockey-bordet står klare. Midt på gulvet er det laget plass til dansing, stolleken og potetlek (men poteten er selvfølgelig bytta ut med et selvlysende øyeeple for anledninga).Foto: Evelyn Pecori

I denne salen kommer det til å arrangeres alt fra diskotek, til bollebaking, og filmkvelder fremover. Beate og Lajla forteller at de planlegger å ha to-tre møtepunkter i måneden, i hovedsak for barn som går på skolen, men med rom for alle som vil komme.

Lajla henger opp ballonger over inngangsdøra. Foto: Evelyn Pecori

– Vi har søkt midler hos kommunen for å kjøpe inn ting som bålpanne, hockey-køller og fiskestenger, og tenker at vi gjerne kan være utendørs sammen også. Kanskje vi går på moloen og griller pølser en ettermiddag, eller spiller ishockey når det blir vinter, sier Lajla.

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]
En stor diskokule snurrer rolig rundt i taket. Bodil bærer opp store pappesker med godteposer på scenen, som hun setter ved siden av brusbokser og juice-kartonger. Hun jobber som flyvertinne, og har kjøpt inn halloween-effekter og godteri rundt omkring i hele landet. I går kveld kom hun kjørende fra Bodø etter jobb, for det var ikke plass til å ha med alt snopet på flyet hjem. 

Bodil har lagd godteposer til alle festdeltakerne. Foto: Evelyn Pecori

–  Det er behov for et samlingspunkt for ungdommer i bygda, som er lavterskel og som viser ungene at det skjer ting i bygda også, sier Bodil.

De fleste organiserte fritidsaktivitetene foregår i Svolvær, så ungdomsklubben blir et lokalt supplement. I kveld kommer barn og ungdom fra Strønstad og Laupstad også, og de håper å kunne samles på tvers av bygdene flere ganger fremover.

– De kommer jo til å gå på skole sammen etter hvert uansett, så det er kjempefint at barna blir kjent med andre som bor ute i distriktet. Vi håper at flere foreldre blir med og driver dette etter hvert, men vi har valgt å dra dette i gang, og vi må stå ved skuta til den er i havn, sier Bodil.

– Jeg elsker halloween! Kunne bytta ut både jul og påske med det, sier Beate. Foto: Evelyn Pecori

Væren Jan får bli med på halloweenfest. Foto: Evelyn Pecori