Ilustrasjon: Veronica Ulleland Skotnes

Stem for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Skrevet av Morten Moe
04.09.2019 11:00 - OPPDATERT 05.09.2019 09:14

Lokallaget i Vågan, for folkeaksjonen Oljefritt Lofoten Vesterålen og Senja, oppfordrer velgerne til å stemme på politikere og partier som tar et tydelig standpunkt for et oljefritt hav der våre viktigste fiskeressurser befinner seg.  Folkeaksjonen ønsker seg kommuner som gjennom gode vedtak sikrer varige petroleumsfrie områder utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Vårt endelige mål er et slikt vedtak etter stortingsvalget i 2021.

I valgkampen hos oss i Vågan Kommune har  følgende partier løftet fram denne  saken i sin valgkamp og skriver følgende i sine valgprogram

Ap sier Klima- vårt felles ansvar. Vi vil legge vekk konsekvensutredningen av Lofoten, Vesterålen og Senja.

MDG varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja mot framtidig petroleumsvirksomhet.

Rødt vil forsvare et petroleumsfritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Sp vil at særlig sårbare områder langs kysten skal vernes mot oljevirksomhet. Sp vil at oljevirksomheten skal ha forutsigbare rammevilkår. Sp vil at oljevirksomheten skal videreutvikles slik at utvinningsgraden økes og energiforbruket i produksjonen går ned.

Sv vil jobbe for varig petroleumsfritt Lofoten, Vesterålen og Senja. 

Venstre vil holde Lofoten oljefritt.

Dette er et viktig signal om at partiene prioriterer bærekraftig forvaltning av havet og at de setter evige naturverdier foran kortsiktige usikre oljeinntekter. 

Det er politikken som utformes i våre kommunestyrer som danner grunnlaget for nasjonal politikk. I denne saken håper vi at valgresultatet vil danne grunnlaget for at enda flere kommuner i regionen vår gjør lokale vedtak for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Derfor er det viktig å gi en stemme til disse partiene. Nasjonalt sier AP, MDG, KRF,  Rødt, SP,  SV og Venstre ja til et oljefritt LoVeSe. Folkeaksjonen oppfordrer ved kommunevalget 2019 velgerne til å gi sin stemme til et av disse partiene. 

Elisabeth Færøy Lund
Medlem i Vågan lokallag
Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.