Rødt markerer området der det skal skytes med skarpt, mens grønt markerer hele det aktuelle øvingsområdet.

Stenger deler av Kabelvågmarka

Skrevet av Morten Moe
10.05.2019 16:00 - OPPDATERT 10.05.2019 22:09

Fra 16-21. juni bør du ikke satse på å gå tur i Kabelvågmarka - da skal det skytes med skarpt der.

Lofoten Heimevernsområde vil også i 2019 gjennomføre deler av sin trening og skyting med skarpt i Kabelvågmarka og Kolbeindalen skytefelt. Det vil i forbindelse med skytingenogså bli brukt avdelingsvåpen som krever større sikkerhetssoner

− Vi la for første gang denne treningen til Kabelvåg-marka i fjor, og det fungerte så godt at vi gjør det samme i år, sier områdesjef og kaptein Bjørn Ragnar Larsen.
− I samråd med Politiet kommer vi derfor til å stenge all ferdsel i og i områdene rundt, og inn mot Kolbeindalen skytefelt. I tillegg til skarpe skyteøvelser vil det også bli gjennomført stridsteknisk trening i hele øvingsområdet, hvor man må forvente bruk av markerings-ammunisjon. Det må også forventes at deler av noe personell vil bli forlagt i teltleir i øvingsområdet. Utover dette må det påregnes en del ekstra militær og sivil trafikk, og militært personell – både med og uten våpen – rundt omkring i hele Lofoten, også utenfor primære treningsområder som er definert hhv på Vestvågøy og i Vågan, i hele treningens varighet, sier Larsen.

KABELVÅG-MARKA MER PRAKTISK
− Det er rent praktiske hensyn som gjør at vi må bruke Kabelvåg-marka. Feltet der er mer egnet til våre aktiviteter, med feltmessige skytemuligheter og større avstander. Vi kan komme til å skyte med våpen opp til 12,7 mm kaliber. Det krever større områder enn vi kan få på Vestvågøy. Det vil bli vakter ved kraftstasjonen for de som kommer rundt Kongsvannet og ved inngangen av annet, langs veien der. Det kan bli skutt fra aksla og opp, helt inne i dalen. Det vil bli skutt med maskingevær og skarpskytterrifler, men det vil ikke bli skutt skarp med kanoner i år, sier kaptein Larsen.
Hele heimevernsområdet er innkalt til denne øvelsen, og det vil si at det er rundt 200 mann som er aktuelle.
− Nå er det jo alltid noen som blir forte før treningen starter, og så mye folk blir det uansett ikke i marka samtidig. Det vil bli delt trening, med noen på Vestvågøy og andre i Vågan, avslutter områdesjefen.


Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.