Edward (9) i rollen som Papa Panov Foto: Johan Tangen

Sterk juletradisjon

Skrevet av Johan Tangen
26.11.2019 21:00 - OPPDATERT 03.12.2019 12:14

Like sikkert som julenissen kommer ned pipa før julaften, så setter fjerdeklassen ved Svolvær skole opp Papa Panov.

Historien om den russiske skomakeren som får besøk av Jesus i jula har blitt en like viktig tradisjon som julestrømpa for mange. Når fjerdeklasse ved Svolvær skole setter opp Papa Panov for forventningsfulle foreldre, besteforeldre og søsken er det knapt et tørt øye å se.

Koret bytter på hvem som skal synge solo, samtidig som tre fortellere bytter på å fortelle. Vi får besøk av engler, fattige barn og en enslig fattig mor. Papa Panov, denne gangen spilt av Edward (9), er tilstede under hele forestillingen.

– VELDIG GØY
Hovedrolleinnhaveren selv var veldig fornøyd med forestillingen og rollen som Papa Panov. En rolle som 16 stykker før han har gjort. Men i år var det altså Edward sin tur.

– Jeg synes alt var veldig gøy. Jeg visste egentlig ikke at jeg skulle ha den rollen. Lærerne leste opp hvem som skulle ha hvilken rolle, men så ble aldri navnet mitt ropt opp. Da det bare var én rolle igjen og navnet mitt ikke var ropt opp så skjønte jeg det, forteller Papa Panov selv.

Dette er noe de har øvd på helt siden høstferien, og et nesten fullsatt kulturhus ga stående applaus da alt var ferdig. Edward var glad for at det gikk fint, selv om det kunne gått galt:

– Det var noe jeg nesten ikke husket på slutten, men det gikk veldig bra. Jeg synes det var veldig kult å ha hovedrollen.

Etter forestillingen var rektor Ronnie Maas Pedersen på scenen og delte ut blomster til hver klasse som var involvert, i tillegg til de som sto for musikken. Neste år braker det løs igjen, men da med ny rollebesetning.

Papa Panov var en suksess i år og Foto: Johan Tangen

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.