JULESTJERNER: Rune Larsen, Tor Endresen , Maria Haukaas Mittet og Alexander Rybak er blant artistene som bidrar under julekonserten Stille Natt. Foto: Pressebilde

Stille Natt til Lofotkatedralen

Skrevet av Eivind Biering Strand
26.11.2018 14:00 - OPPDATERT 26.11.2018 22:02

Et stjernekobbel med Rune Larsen, Tor Endresen , Maria Haukaas Mittet og Alexander Rybak bidrar når julekonserten Stille Natt kommer til Lofoten for første gang.

Det er i år 30 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har mer enn 500.000 publikummere fått oppleve Stille natt hellige natt og turnéen har besøkt over 150 forskjellige kirker over hele Sør-Norge.
I år besøker Stille natt hellige natt hele 41 kirker over det ganske land adventstiden, står det skrevet i en pressemelding fra arrangøren av julekonserten Stille Natt.
– Formidlet gjennom noen av landets fremste artister og musikere, ønsker vi med Stille natt hellige natt å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom», sier produsent Tor Arne Ranghus i pressemeldingen. 

I jubileumsåret har turen endelig kommet til Nord-Norge.
– Vi har fått utallige henvendelser fra publikum om å legge turnéen til Nord-Norge og det har også vært et sterkt ønske fra artistene om å besøke denne landsdelen, så vi er veldig glade for at vi endelig har fått det til, sier produsent Ranghus.
Premieren på årets turné legges til Tromsø Domkirke den 22. november. Også Finnsnes, Narvik, Harstad, Kabelvåg og Bodø får besøk.

Årerts team av artister på juleturneen er Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Tor Endresen og Lisa Børud. Konsertens nestor, Rune Larsen, deltar i år for 17. gang på rad. Tor Endresen er i år tilbake etter et par års opphold, mens Alexander Rybak deltar for femte gang og Maria Haukaas Mittet går inn i sin fjerde sesong. Hun blir i år flankert en ung og spennende sanger og artist, nemlig Lisa Børud. Lisa Børud spilte inn sitt første album som femåring og ble en av Kristen-Norges store barnestjerner med 120.000 solgte album. Som voksenartist hadde hun sitt gjennombrudd og imponerte mange i fjorårets Stjernekamp på NRK, opplyses det i pressemeldingen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.