Arkivfoto fra Svolvær Musikkforenings julekonsert i desember. Foto: Trine Sivertsen

Stiller i toppform

Skrevet av Trine Sivertsen
06.01.2020 11:00 - OPPDATERT 06.01.2020 19:02

Lofoten Kulturhus har de siste tre årene produsert en egen lokal nyttårskonsert. I år som i fjor har de fått med seg Svolvær Musikkforening, og de stiller som alltid i toppform og sørger for solide musikalske prestasjoner.

Årets solister er Mari Lerberg Fossum og Jardar Johansen, og de stiller under ledelse av dirigent Frode Sollie fra Narvik. Kveldens konfransier er ingen ringere enn Nils J. Riedl, vår prest som i slutten av januar skal flytte fra oss til Gildeskål.

MARI LERBERG FOSSUM er utdannet ved Högskolan för Scen och Musik (tidligere Teaterhögskolan) i Gøteborg og Bårdar Akademiet i Oslo.

Hennes debutrolle var Sofie i MAMMA MIA på Folketeateret i Oslo, før hun tok bacheloren i Gøteborg. Her hjemme i Norge har hun blant annet spilt tittelrollen i «Skjønnheten og Udyret», «Valencienne i Den Glade Enke» på Oslo Nye teater, Rødnissejenta og Tistel i «Jul i Blåfjell», Maria i «Jesus Christ Superstar» i Haugesund og hatt hovedrollen Maria Mack i uroppsettningen av «Operetten om Mack» på Hålogaland teater vinteren 2019.

Mari ble i 2019 også nominert til årets musikalartist for rollen som Dorothy i «Trollmannen frå Oz» med Riksteateret som hun reiste rundt med vinteren 2018. Sommeren 2019 var hun med på urpremieren på «Præstvægen Grand Prix» basert på Prøysen sine sanger på Prøysenhuset. Hun jobber også som dubber på blant annet SDI og Nordubb Studios.

JARDAR JOHANSEN er født og oppvokst i Tromsø, og er kveldens andre solist. Han er skuespiller og artist, men først og fremst sanger. Han har hatt en egen nordnorsk juleturné i snart 20 år, og etterhvert har turneen også innbefattet Sverige, USA og Oslo.  Turneen avsluttes alltid i Ishavskatedralen med 6 utsolgte konserter, og over 2500 publikummere. Han har utgitt fire julealbum og ett popalbum.

Han har vært musiker på heltid siden 2002, hatt hovedrolle i «Les Miserables», ved flere teater og var senest i 2018, invitert på audition til London for hovedrollen på west end oppsetningen av nettopp «Les Miserables», som er kongen av alle musikaler. I tillegg har han blant annet hatt hovedrolle i «Blanke messingen», sammen med Finn Arve Sørbøe, og spilt Politimester Bastian i «Folk og Røvere i Kardemommeby».

Han har deltatt i flere nasjonale TV-programmer som blant annet «Beat for beat». Jardar er i tillegg dirigent gjennom 20 år for Nord Norges største gospelkor, Gospel Compagniet.