GAMLEMÅTEN: Det skal ros fiske på gamlemåten i Henningsvær kommende helg. Foto: Arkiv

Stor oppslutning om lofotfiske med nordlandsbåter

Skrevet av Eivind Biering Strand
12.03.2019 07:00 - OPPDATERT 12.03.2019 14:03

Fra torsdag til søndag denne uka er trebåtentusiaster fra fjern og nær samlet i Henningsvær til fire dagers lofotfiske på gamlemåten.

– Vi skal ro fiske i åpne tradisjonelle trebåter - eller «båter» som de en gang het, skriver Forbundet KYSTEN i en pressemelding.

Der går det fram at 60 deltakere er påmeldt arrangementet i helgen, som er årets utgave av Forbundet KYSTENS tradisjonsrike «råseilseminar». I år er Vågan kystlag, Narvik kystlag og Museum Nord medarrangører.
Råseilseminaret arrangeres på forskjellige steder fra år til år, med utgangspunkt i ulike båttyper, og i samarbeid med miljøene som kjenner denne båttypen best.

I år er det altså nordlandsbåten som skal brukes i sitt rette element, og de fremste ekspertene på både bygging og bruk av nordlandsbåt vil være med og dele av sin kunnskap om båtene.

Forbundet KYSTENs råseilsseminar er et ambulerende fagseminar hvor fagmiljøet studerer tradisjonelle bruksbåter. Seminaret fungerer som dugnadsforskning og er det fremste møtestedet for alt fra lokale kystlagsentusiaster, kulturvernere og museer til de beste råseilerne, håndverkerne og forskerne på feltet.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.