Støtter Miljøpatruljen med 40 000 kroner

Skrevet av Mari Rokkan
11.05.2019 10:00 - OPPDATERT 11.05.2019 20:02

Sparebanken1 Nord-Norge ønsker å bidra til at det skal bli Miljøpatrulje i Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær og Skrova også i år.

Nyheten ble kjent via Vågan frivilligsentral sin side i sosiale medier:

– Vi har nå fått en hyggelig beskjed fra Samfunnsløftet #fornordnorge , Sparebanken1 Nord-Norge, representert ved FS Lofoten G. Bringsli, at Miljøpatruljen 2019 støttes med kr 40 000. Denne hyggelige beskjed er en oppfølging fra Knausen IL sitt nylige omtalte bidrag, melder sentralen.

– Vågan kommune følger også opp sin støtte, og næringsforeninga har utfordret lokale bedrifter til kronerulling. Innen kort tid vil derfor søknadsfrister til Miljøpatruljene i Kabelvåg, Henningsvær, Skrova og Svolvær bli kunngjort, legges det til.

SVÆRT TAKKNEMLIG
Slike nyheter er gull verdt for blant andre Sølvi Stemland Sameien, som organiserer Miljøpatruljen i Svolvær.

– Nå ble jeg veldig glad og lettet. Dette gjør at vi kan komme i gang med sesongen og gir oss en forutsigbarhet framover, sier hun. 

– At Vågan kommune og Knausen og andre også viser giverglede er vi svært glade for. Framover håper vi imidlertid at vi kan få tilført faste bidrag, slik at vi ikke må ut å tigge penger hvert år, legger hun til.

Å drifte Miljøpatruljene i Vågan koster til sammen omlag 120 000 kroner. Ungdom mellom 13-15 år er velkommen til å søke jobb i de ulike patruljene. 

– Vi har et svært godt samarbeid med kommunen, som henter søpla som samles inn. I tillegg til å holde orden, er Miljøpatruljen en fin og lærerik jobb for ungdommen, og jeg håper derfor at vi kan fortsette det gode arbeidet, avslutter Sameien. 

Frivilligsentralen har summert opp Miljøpatruljens mange fordeler:

  • Gir yngre ungdom mulighet til sin første sommerjobb
  • Bidrar til at det oppvoksende generasjon får en bevissthet i forhold til miljø og avfall, rekruttering til miljøorganisasjoner
  • Utløser betydelig frivillig innsats i innbyggerforeningene i Skrova, Henningsvær, Kabelvåg og Svolvær som følger opp ungdommene
  • Et realt spleiselag mellom private, offentlige, frivillige
  • Positiv omtale av Vågan
  • Gir mer innbydende sentrumsområder for besøkende og boende
 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.