Ann Karin Grindhaug og Trine Karlsen var strålende fornøyde med åpningen av nye Utsøkt.

Strålende fornøyd med åpning

Skrevet av Trine Sivertsen
17.10.2019 14:00 - OPPDATERT 18.10.2019 08:05

Summing fra kaféer, folk som prater og mye latter. Det er folksomt på Alti torsdags formiddag, til stor glede for Trine Karlsen som har åpning på den nye Utsøkt-butikken.

I store, luftige nye lokaler bugner det av høstfarger, på kjoler, skjerf og gensere. Tidligere har Utsøkt og B-Young hatt hvert sitt lokale, men nå har de gått ut av kjeden, og står på egne ben med sin nye, frittstående butikk.

− Det er kjempebra, vi skal ha litt mer lys og litt sånne småting vi tar etterhvert, smiler en strålende fornøyd Trine Karlsen.

Nå har de gått ut av kjeden B-Young, og heter nå Utsøkt, og er en helt frittstående butikk, i Svolvær og på Sortland. Ved å gå ut av butikken betyr det ingenting for utvalget, og de merkene B-Young har kjørt. Utsøkt betaler nå en viss andel til kjeden for å selge deres merker.

− Det ble litt krevende med to lokaler, så det er godt å få det samlet. Vi har de samme varene som før, og har klart å holde på rabatter og prisnivået, forteller Karlsen.

SIKTER PÅ LOKAL HANDEL
På Utsøkt finner man kvinneklær for alle, fra ungdomsalder og eldre. Etter åpning med kaffe og kake klokken 09.00 på torsdags morgen, var det godt med kunder utover formiddagen for å se på høstens mote-nyheter, i norsk og dansk design. 

− Vi sikter på lokal handel, at folk bruker butikkene. Når de unge kommer for å spørre om jobb er det viktig å poengtere at hvis vi skal ha butikker så må folk bruke det, og ikke handle på nett, sier hun.

De er fem ansatte, Karlsen på fulltid, to på deltid og to ekstrahjelper. Karlsen er godt fornøyd med å være en del av Alti, som i disse dager gjennomgår flere endringer i forbindelse med navnebyttet.

− Vi er veldig fornøyde med Alti, det er jo et av de få kjøpesentrene med vekst, forteller Karlsen.

Foto: Trine Sivertsen

Foto: Trine Sivertsen

Foto: Trine Sivertsen

Foto: Trine Sivertsen

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.