PÅ SJØEN? Vi tipper det blir tatt mange slike bilder til helgen. Det er fremdeles godt med fisk i Vestfjorden. Foto: Johnny Mazzilli, nordnorge.com

Strålende værvarsel for helgen

Skrevet av Morten Moe
05.04.2019 17:00 - OPPDATERT 05.04.2019 23:11

Etter en periode med varierende værtyper blir helgen stabil, med sol og stabile temperaturer.

Det har regnet, sluddet, snødd og blåst fra alle himmelretningene den siste tiden. Det har gått fra snødekte til bare veier denne uken, og det ser ut til at godværet fortsetter. Det er riktignok ennå et par uker til årets sene påske, men det ser ut til at vi får en skikkelig tyvstart på påsken.

INGEN NEDBØR
Det er faktisk ikke varslet nedbør hele den neste uken, og både fredag og lørdag vil det bli store perioder med sol. Temperaturen er forholdsvis stabil, med muligheter for noen minusgrader om natta, mens sola nå står såpass høyt på himmelen at det kan bli noen varmegrader midt på dagen.

Det borger bra forhold for de som har tenkt seg opp i fjellet. Faregraden for snøskred sank torsdag til to, og det betyr for Vågans del i følge varsom.no: 
"Det finnes vedvarende svake lag i snødekket. Vær spesielt forsiktig der snødekket er tynt, i leområder for den siste fokksnøen og i soleksponert terreng. Det gikk en del skred i forbindelse med mildværet tirsdag, bla flere str 1 våte løssnøskred ved Flakstad som løsnet på ca 300, samt våte løssnøskred str 1 og 2 i Vågan. I etterkant av disse er det ikke meldt om skredaktivitet. Onsdag ble det observert ferske sprekker i fokksnøen ved Vågan."
Med andre ord fremdeles greit å ta forbehold om man skal ut i de bratteste skråningene med fokksnø.

FRISK BRIS PÅ DET MESTE
De som velger å fra ut på havet for å dra seg skrei til middag kan vente seg greie forhold. Frisk bris på det meste fra nord-nordøst er ikke det verste man kan få på Vestfjorden. I følge de som har vært på havet de siste dagene er det fremdeles godt med skrei å få, selv om rogna på en del av fisken vil være i største laget.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.