I LYTTEMODUS: Torgeir Selboe og Camilla Rostad skal ut på veien for å lytte til velgerne. Foto: Morten Moe

SV vil ha innspill fra velgerne sine

Skrevet av Morten Moe
07.05.2019 20:00 - OPPDATERT 08.05.2019 10:02

I ukene og månedene som kommer fram mot valget, skal SV i Vågan ut på veien. Og etter Siv Jensens utspill på Frp-landsmøtet har de vind i seilene.

Leder Torgeir Selboe og Camilla Rostad er i godt humør om dagen. Etter Siv Jensens famøse utspill om "de j..la sosialistene" er det ikke bare på landsbasis at medlemstallet har føket i taket. Også i lokallaget i Vågan har de merket en tilstrømming av medlemmer.

ØKTE MED 10 PROSENT
− Vi har nok øket medlemstallet med rundt 10 prosent, smiler Selboe.
− Det er nesten slik at vi lurer på om Siv Jensen skal ha honorar for å drive medlemsverving for oss. Det har rast inn med nye medlemmer. Og det folk sier, er at dette var det som puffet dem over streken til å melde seg inn. Jeg er stolt over og glad for at den reaksjonen på den håpløse og forkastelige måten å formulere seg på førte til en slik reaksjon, sier SV-leder Selboe, som mener det ikke er en forsnakkelse det dreier seg om fra Jensens side.
− Dette føyer seg inn i måten Frp opptrer. De unnskylder seg ikke, men sier bare at det er synd at folk reagerer slik, sier Selboe, som konstaterer at Vågan nå er oppe på listene som det 4-5. største lokallaget i Nordland.

START I SVOLVÆR
Men nå skal de altså ut på landeveien i forbindelse med valgkampforberedelsene. Først ut er Svolvær, der du kan treffe SV på Aust-Lofoten Videregående på kvelden torsdag, og deretter følger de andre stedene i Vågan - store som små - Kabelvåg, Henningsvær, Laukvik, Gravermark, Gimsøy og Digermulen i løpet av mai/juni.
− Vi ønsker innspill som et arbeide med valgkampprogrammet. Vi har et utgangspunkt, men vil gjerne realitetsorientere oss og høre hva fol k rundt omkring i kommunen er opptatt av og hva de tenker. Nå er det ikke sånn at vi kommer til å ta ethvert innspill inn i programmet vårt, for vi har et utgangspunkt, men vi vil høre hva folk mener. Vi kommer også til å ha med folk fra SV som kommer fra disse plassene, sier Selboe.

UFORMELT
− De møtene vi avvikler på denne skal være uformelle, en prat over en kopp kaffe. Vi ønsker også å invitere organisasjoner, idrettslag, fagforeninger og andre grupper inn slik at de kan påvirke vårt program med sine innspill. Vi kommer til å bruke oppslagstavlene på Facebook til å invitere til disse møtene, sier Rostad.

− Hva er de viktigste sakene  for Vågan SV i den kommende valgkampen?
− De to sakene som peker seg klart ut er kampen for miljøet og kampen mot de økte forskjellene. Begge deler vil få konkrete uttrykk i saker vi tar opp. Nå nytter det ikke å snakke lenger, nå må det konkrete handlinger til, sier Selboe.
− Vi tenker at dette blir et viktig bidrag i kampen vår framover, sier Rostad.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.