Illustrasjonsfoto.

Svak nedgang i ledigheten

Skrevet av Mari Rokkan
05.12.2018 22:00 - OPPDATERT 06.12.2018 13:02

Ved utgangen av november 135 personer helt uten arbeid i Vågan.

I Vågan er nå ledigheten på 2,7 prosent.

– Det er en svak nedgang i ledigheten i Vågan sammenlignet med forrige måned, og litt flere ledige enn å samme tid i fjor. Det er ved utgangen av november 135 personer helt uten arbeid i Vågan, fordelt på 85 menn og 50 kvinner. Den største økningen er innen yrkesgruppen Industriarbeid, melder NAV i en pressemelding.

–  I gruppen delvis sysselsatte er det en økning fra 67 personer delvis sysselsatt i oktober til 84 personer delvis sysselsatt ved utgangen av november. Også her er den største økningen innen Industriarbeid. Som for øvrig i fylket ser vi at de fleste ledige er innen industriarbeid spesielt, men også innen reiseliv/transport og kontorarbeid. 

Det er nå registrert 21 ledige stillinger ledige stillinger i Vågan. De fleste stillingene er innen helse-/omsorgsarbeid.

FLERE MULIGHETER 
I november 2018 er det 2 420 helt ledige i Nordland som helhet. Dette er 180 flere helt ledige enn på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,0 prosent, en økning på 8 prosent.

I Norge sett under ett er ledigheten uendret i forhold til samme periode i fjor.

– Som vi har sett av NAVs bedriftsundersøkelse har arbeidsgiverne i Nordland problemer med å finne kvalifisert arbeidskraft. Selv om ledigheten øker noe nå i november, gir den lave ledigheten flere av dem som står utenfor muligheten til å skaffe seg jobb, og da med med støtte fra oss i NAV, sier fylkesdirektør i NAV Cathrine Stavnes

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.