Foto: Johan Tangen

Svolvær Musikkforening spiller julen inn

Skrevet av Johan Tangen
09.12.2019 15:00 - OPPDATERT 09.12.2019 21:02

Søndag er 3. søndag i advent. Det betyr at Svolvær Musikkforening og venner skal spille julen inn.

Tradisjoner er til for å opprettholdes. Denne tradisjonen er intet unntak. I løpet av sitt 125 år lange liv har Svolvær Musikkforening avholdt en rekke julekonserter, til glede for store og små. Noen bare må få med seg de klassiske julesangene fremført av fremragende musikere før de kan ringe julen inn.

– Vi ønsker å skape skikkelig god julestemning, forteller leder Knut Glad Jacobsen.

Det er mange solister som får ta plass under forestillingen, med et aldersspekter helt nede fra 14 og helt opp til 52 år.

– Det vil i tillegg være et eget platå hvor vi har unger som synger. Så vi skal virkelig få frem julestemningen hos alle sammen.

FYLTE 125 ÅR
I år fylte Svolvær Musikkforening 125 år. Dette er den fjerde i rekken av jubileumskonserter, og skal vi tro Jacobsen rett så er de enda ikke ferdig for i år.

– Vi gir oss ikke før vi har stått i tårnet i kirka på julaften etter den siste gudstjenesten, forteller Jacobsen, som ikke vil avsløre hvem de forskjellige vennene er:

– Det er en hemmelighet hvem vi har med oss. Vi har holdt kortene tett mot brystet. Men det er flere som har vært med oss tidligere.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.