GLEDER SEG: Aimee Cathrin Larsen fra Aimee's Farm har blitt kjent for sine populære kjøttruller. Hun er en av seks lokalmatprodusenter som for første gang arrangerer Bondens Marked i Svolvær. Foto: Arkiv

– Svolvær passer perfekt til Bondens Marked

Skrevet av Eivind Biering Strand
05.04.2019 16:00 - OPPDATERT 05.04.2019 20:02

Bondens marked kommer til Svolvær for første gang, med seks matprodusenter og masse flott håndverk.

Sammenslutningen av lokale matprodusenter i Bondens Marked Lofoten har tidligere hatt stor suksess med markedsdager på Vestvågøy og på Meieriet på Leknes. Nå kommer konseptet for første gang til Svolvær, hvor seks matprodusenter skal stille ut sine varer i Sentrumsgården lørdag formiddag 6. april.

Her vil du finne smaksfulle osteprodukter fra Aalan Gård og Nordtun gård, økologiske bakevarer fra Bakeri Unseld, kjøttprodukter fra Aimee’s Farm og godt påsmurt fra Lofotlefse. I tillegg varter elever fra arbeidslivsfag ved Svarholt Skole opp med fiskeburgere.
– Vi skulle gjerne hatt med enda flere produsenter, for vinteren er ofte et gunstig tidspunkt for mange av de lokale matprodusentene, sier koordinator for Bondens Marked Lofoten, Aimee Cathrin Larsen, som selv driver Aimee’s Farm, spesielt kjent for sine gode kjøttruller.
Selv om det knapt fins lokalmatprodusenter i Vågan sammenlignet med Vestvågøy, tror hun markedspotensialet for kortreist lokalmat er svært bra i Svolvær. Bondens Marked var i fjor sommer representert på Kabelvågmarkedet.

LIV I SENTRUMSGÅRDEN: Under Bondens Marked lørdag formiddag vil Sentrumsgården fylles opp med lokalmatprodusenter og håndverk.

– Planen var opprinnelig å være tilstede under VM i Skreifiske i fjor, men det kom for brått på. Men vi innser at Bondens Marked i større grad må flyttes rundt etter arrangementet. Torget i Svolvær vil være perfekt for Bondens marked. Sommerstid er kundegrunnlaget størst, men samtidig er produsentene opptatt med egne utsalg og er mindre tilgjengelige, sier Larsen.

Hun sier at interessen for arrangement, både blant folk og på sosiale medier, tyder på at etterspørsel etter lokalmat er god. Bondens Marked ble etablert i Norge i 2003 etter modell fra det internasjonale konseptet Farmers Market. I 2017 introduserte lokalmatprodusenter konseptet for første gang i Lofoten.
– Vi har blitt veldig godt mottatt og det er en tradisjon som har kommet for å bli. Erfaringen så langt er at Lofoten generelt er godt egnet som markedsplass, men vi må trolig flytte oss mer rundt. Vågan har har spesielt fine markedsplasser, selv om tilknytninga til primærnæringa er sterkere på Vestvågøya, sier Aimee Cathrin Larsen, som ser fram til arrangementet i Sentrumsgården.

På arrangementet stiller også “Kvinnene fra havet”, representert ved Galleri Uvær (kunstglass), Alveland (naturlige såper), Sjokoladerommet (egenprodusert sjokolade) og Strikking Randi Gjevre (eget design). I tillegg kommer Bakeriet i Kabelvåg med økoloigsk bakst og Lofotkyss med kortreist mat/snacks.

Den første utgaven av Bondens Marked i Svolvær arrangeres altså i Sentrumsgården lørdag 6.april kl.10-16.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.