Geir Robertsen og Siv-Hilde Lillehaug lever og ånder for sitt livsverk i Hennignsvær. Foto: Morten Moe

Tar ikke lengre imot varer fra utenlandske vogntog

Skrevet av Mari Rokkan
28.12.2019 13:00 - OPPDATERT 29.12.2019 09:02

- Vi har ingen å miste og vi håper flere følger vårt eksempel, sier Siv Hilde Lillehaug i Lofotmat.

Denne saken sto på trykk allerede 16. januar i år, og fikk over 16.000 visninger!

– Med bakgrunn i vår virksomhet, som er veldig avhengig av at varene våre blir levert, har vi besluttet at vi følger Kaffemesteren i Tromsø og at vi ikke kommer til å ta imot varer som blir levert med vogntog/lastebiler fra utenlandske selskaper, sier Lillehaug i en melding som først ble offentliggjort på Restaurant Lofotmat i Henningsvær din Facebookside.

– Dette gjør vi fordi vi vet at opplæring, erfaring og matriell ofte, veldig ofte, ikke er tilpasset norske forhold. Vi vil veldig gjerne at alle våre gjester, venner og familie skal kunne ferdes trygt på veiene våre...OG at varene våre skal komme trygt fram, i rett tid, transportert av fagfolk som blir betalt rettmessig for den jobben de gjør, legger hun til.

– Vi vil også informere alle våre leverandører om den beslutningen vi har tatt. Vi er vel kjent med de vanskeligheter dette kan medføre, men det er vanskeligheter vi skal klare å løse. Dette er vårt lille bidrag til å sikre norske veier/norske arbeidsplasser.
 Vi er kun en bitteliten bedrift, men en del av en stor bransje, og utfordringen går videre til våre kolleger. Vi har ingen å miste!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.