HEADLINER: Med Sugaray Rayford på plakaten på fredagskvelden, er det hvertfall garantert at årets utgave av Codstock åpner med et kjempesmell. Foto: Pressefoto.

Teller ned mot vårens vakreste blueseventyr

Skrevet av Eivind Biering Strand
08.04.2019 20:32 - OPPDATERT 09.04.2019 10:02

Festivalsjef Trine Mentzen har jobbet i to år med å få Sugaray Rayford til Codstock. Nå ligger alt til rette for heftige bluesopplevelser i Henningsvær i pinsehelga.

Nedtellingen mot den 19. utgaven av Codstock er i full gang. 7. - 9. Juni. braker det løs, og det er den amerikanske bluesartisten Sugaray Rayford som er på alles lepper før startskuddet går.
– Jeg opplevde Sugaray på Dark Season Blues på Svalbard i 2017 og tenkte umiddelbart at vi måtte få ham til Henningsvær. Han tok Svalbard med storm. Han var på scene og dansegulv og overalt - helt fantastisk! Vi har jobbet i to år med å få ham hit og er veldig stolte av å ha ham på programmet. Sugaray går på scenen fredag kveld og gir oss en pangstart på festivalhelga, forteller en entusiastisk festivalsjef Trine Mentzen.

STOR ETTERSPØRSEL
Årets artister har blitt sluppet med jevne drypp gjennom vinteren, og det er en pen liste som i sum utgjør årets program.Blant andre publikumsfavoritten Danielle Nicole Band fra USA, som tidligere har gjestet festivalen, Doghouse Sam & his Magnatones og Spellemanns-nominerte J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters. Og Jørn Hoel selvfølgelig, som kommer med sin kvartett The Groovie Chefs. Heller ikke han en ukjent blues-venn i Henningsvær.
– Jørn Hoel var jo med å starte Soulsvær i sin tid. Han gleder seg veldig til å komme tilbake, sier Mentzen.
– Hvordan går det med billettsalget?
– Festivalpassene er utsolgt, men vi selger billetter til de ulike konsertene under festivalen. Her er det lurt å være ute i god tid, for de siste årene har samtlige konserter vært fulle, råder festivalsjefen.

KOMMER: Jørn Hoel kommer endelig tilbake til Henningsvær i bluesens ærend. Nå sammen med sin kvartett The Groovie Chefs.

SAMMEN ER VI CODSTOCK
I dagens økonomiske landskap koster det fort et sjusifret beløp å arrangere en bluesfestival av Codstocks format i en utkant som Lofoten. Mentzen benytter derfor gjerne anledningen til å takke velvillige sponsorer og næringsliv i Henningsvær som muliggjør blueseventyret år etter år.
– Uten dem hadde aldri klart å gjennomføre med den kvaliteten vi leverer. Sammen er vi Codstock! slår Trine Mentzen ettertrykkelig fast.
– Hvordan har interessen for årets festival vært?
– Pågangen er stor og det har vært enorm etterspørsel etter festivalpass. Nå er det 19. året og vi har allerede begynt å tenke på 20. årsjubileet neste år. Det skal bli noe helt spesielt. Vi lover store navn.
– Hva er nøkkelen til Codstocks suksess?
– Codstock er skrudd sammen slik at hele værret står sammen om festivalen og alle blir engasjert på en eller annen måte. Jeg tror også kvaliteten på artistene har mye å si. Vi prøver å lage en så ren bluesfestival som vi kan. Slike er det ikke mange igjen av, dessverre.

SKAPER ALLTID LIV
–Hvem tror du blir publikumsvinneren i år?
– Spellemanns-nominerte J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters er veldig spennende. Doghouse Sam & his Magnatones fra Belgia vært her før og det er en glede å få dem tilbake, ettersom de alltid skaper fantastisk liv. Jeg synes vi har en god miks på programmet, både fra utlandet og fra Norge.
– Hvor mange dugnadstimer legges inn for å arrangere festivalen?
– Codstock er en stor dugnad, slik det alltid har vært. I år har vi med oss Henningsvær idrettslag og FK Lofoten som bidrar. Det er en god ordning som sørger for at det går penger tilbake til de rette formålene.
Programmet for festivalen vil snart bli lagt ut, og da vil spillestedene bli kjent.
– Her er det bare å følge med på programmet hvor det snart blir lagt ut hvor de ulike konsertene skal være, råder festivalsjef Trine Mentzen.
– Til slutt noen ord om været. Har det noe å si for festivalen?
– Vi ønsker oss selvsagt fint vær, men det beste festivalværet er faktisk litt gråvær. Da er det erfaringsvis flest folk inne på konsertene.

Disse kommer til Codstock:
Sugaray Rayford
Doghouse Sam & his Magnatones
J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters
Danielle Nicole Band
Jørn Hoel & The Groovie Chefs
Rich Harper Band
Sister Suzie & The Right Band
Hungry John & Freddy Johnson
Boogieman Fleines & Elstad

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.