You-messa 2019 Foto: Morten Moe

Tett dialog på YOU-messa

Skrevet av Morten Moe
07.02.2019 17:00 - OPPDATERT 07.02.2019 22:04

Yrkes- og undervisningsmessa ble arrangeres torsdag på Aust-Lofoten videregående. Masse ungdom, skoler og bedrifter i tett dialog.

− Dette er en viktig arena for skolen og elevene, men kanskje aller viktigst for næringslivet - både privat og offentlig, sier rektor ved Aust-Lofoten Videregående, Hugo Bjørnstad.
− Vi skal være med og bidra til å gi ungdommen en kompetanse og utdanning som skal komme næringslivet til gode. Det å kunne møtes her.

− I 2012 var det en ungdom som droppet innom standen til Lofotkraft, i dag er  han energimontør der. Å bruke denne arenaen til å lukte og grave på muligheter er kjempeviktig, mener Bjørnstad, som tror næringslivet må kjenne sin besøkelsestid når det gjelder messa.
− Vi er glade  for at så mange stiller opp her i dag. Dette har blitt en fin arena å vise seg fram på.

BRA TILBUD TIL ELEVENE
Aust-Lofoten Videregående har ikke ligget på latsiden de siste årene, men har et godt grunntilbud til elevene. Blant nye tilbud ved skolen er kinesisk.
− Vi har jo fra før spansk, tysk, engelsk, fransk og nå til slutt kinesisk. Vi hadde hentet opp en kampsportutøver som hadde show her, og det var veldig bra. Vi har en ung, kinesisk lærer her, og har helse, barn og ungdom og reiseliv, i det hele tatt et vidt spekter med fag å velge mellom på skolen, sier rektoren.

MANGE SEMINAR
I tillegg til standene i bibliotekdelen var det også forelesninger for 10. klassinger i kafeteriaen og seminarer i auditoriet fra våre to universiteter i Nord-Norge, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole, Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge og Forsvarets Høgskole.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.