TIL NY SAMLING: Theodor Alsing Johnsen spiller for KIL G16, og er tatt ut til nok en landslagssamling. Foto: Monica Ibsen

Theodor på nok en landslagssamling

Skrevet av Morten Moe
22.02.2019 12:00 - OPPDATERT 22.02.2019 16:06

− Theodor er en spennende spiller med god fysikk, sier landslagstrener Kristoffer Roestad. Nå skal Svolvær-gutten på samling i Skien.

I fjor høst var Theodor Alsing Johnsen fra Svolvær inne til nasjonal talentsamling i Orkanger. Nå er det en tre dager lang landslagssamling i klasse LM02 som står for tur. Det er en felles samling med Rekruttguttene, Juniorguttene og U-landslandslaget. De samles i Skien 7-10. mars.

BERGE KOMMER
− Dette er en storsamling, der også herrelandslagstrener Christian Berge vil være til stede for å lede noen økter, sier Kristoffer Roestad, som er en håndballtrener og spillerutvikler, og best kjent for sitt arbeid som hovedtrener for Haugaland HK.

− Hvorfor er akkurat Theodor tatt ut?
− Det er viktig å ha spillere fra hans område som også blir sett av oss. Vi holder på å kartlegge 2003-årgangen, og han er en av de som har sluppet gjennom nåløyet. Målsetningen vår er selvsagt at slike samlinger skal være en skikkelig boot for lysten til å satse. Theodor har en spennende fysikk, spiller med trøkk og har trent med oss i 28 måneder, sier Roestad, som kan fortelle at spillerutviklingen på dette nivået er er en kontinuerlig prosess.
Kristoffer Roestad er trener for 03-guttene.   Foto: Handball.no− Det er viktig for oss å se så mange som mulig, og til nå har vi hatt inne 70 spillere på samlinger. Når vi har unnagjort denne samlingen har vi sett 85 spillere i denne klassen. Det er en del av en lang utviklingsprosess over 5-6 år.

− Theodor er 190 centimeter høy, men det er vel en normal høyde for bakspillere selv i denne årsklassen?
− Joda, bakspillerne ligger nok mellom 190 og 200 centimeter, så Theodor er slett ikke i nærheten av å være lengst, sier Roestad.

Spillerne har et stort støtteapparat til rådighet under disse samlingene.
− Vi er to trenere, fysioterapeuter, fysisk trener og egen keepertrener, så det er mange involvert rundt samlingen, avslutter Roestad.
 
SAMLING:
Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere til Guttelandslagets samling i Skien: 
Birk Falck-Paulsen, Kjelsås IL 
Sivert Jonson Tryggestad, Ski IL 
Eirik Jarl Haukedal, Urædd 
Bror Falck Rekstad, Kjelsås IL
Erlend Johnsen, Charlottenlund SK
Tobias Holm, Bjørnar 
Theodor Alsing Johnsen, Kabelvåg IL 
Thomas Stenersen, HK Rygge 
Henrik Lunde, Fyllingen 
William Berget, Bækkelagets SK 
Fredrik Lian Spanic, Haslum IL 
Aksel Hald, Tromsø HK 
Sverre Rodvelt Asser, Hisøy IL 
Kristian Turmo Lornstad, Storhamar Håndball 
Casper Aasgård Lund, Bodø HK

Ledelse:
Kristoffer Froestad, trener
Fredrik Ruud, trener
Ian Seistrup, fysioterapeut
Håkon Halvorsen, fysisk trener
Julian Viken, fysisk trener
Ulrik Risberg, regional trenerressurs

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.