Arkivfoto.

Tidenes 21. Laukvikdaga er i gang

Skrevet av Mari Rokkan
05.07.2019 14:00 - OPPDATERT 05.07.2019 19:02

Fredag til og med søndag blir det flust av aktiviteter for store og små i Laukvika.

Festivalen åpner fredags morgen med flaggheising og omvisning i væreierboligen Stangerholmen - et vernet bygg rett i nærheten av ungdomshuset og området hvor det tradisjonen tro vil være flust med markedsboder og aktiviteter.

Arrangørene melder via sin Facebookside at sauebingo, Barnas Saloon og flyboard bare er noen av aktivitetene som man kan delta på første festivaldag. I tillegg byr man som alltid på både grillmat og et overdådig kakebord. 

Fredags kveld kan de festlystne gå på pub, hvor Laukviks egen trubadur, Asbjørn Rystad, står for underholdningen. 

 

KONKURRANSER OG FEST
Mange store og små hjerter gleder seg nok ekstra til lørdags formiddag, da olabil-løpet «Laukvik Grand Prix» går av stabelen. Her vil alle deltakere få premier, opplyser arrangøren. 

Rett etterpå arrangeres også «Barnas Ta Sjansen», og det oppfordres om å ta med både badetøy og håndklær for de som skal delta her. 

 

Videre blir det denne dagen avholdt konkurranse i melkespannholding, historielaget fyrer opp båtmotorer ved Stangerholmen, og festivalkafeen byr på både middag, kaker, lunsj og levende musikk i uterestauranten.

På kvelde spiler gruppen «May Day» opp til fest. Gruppen består av Asle Magnussen på vokal og gitar, Odd Pedersen på bass, Lasse Eriksen på gitar, Roger Schultz på trommer og Ole Johan Helmersen på keyboard.

ÅNDELIG PÅFYLL
Søndag blir det konkurranse i stangholding etter armene over havna, noe som erstatter den tidligere tradisjonen med konkurranse med sykling på line over samme våte element. Her frister arrangørene med fine premier. 

Middagen kan også søndag inntas i Laukvik, hvor både kvalkjøttgryte og boknafisk står på menyen.

Det vil også bli mulig å delta på en egen friluftsgudstjeneste bak Stangerholmen. 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.