Foto: Guro Molaug

Til helgen er det polarcup

Skrevet av Johan Tangen
27.11.2019 15:00 - OPPDATERT 27.11.2019 21:02

Lørdag inviterer Lofoten Tindeklubb til tredje runde i Polarcup. Alle klatrere i alle aldre er velkommen.

Polarcup er en regional klatrekonkurranse. Det er de forskjellige klatreklubbene i regionen som rullerer på å arrangere det. Denne gangen foregår det i Vågar Idrettspark i Kabelvåg. Lofoten Tindeklubb står som arrangør.

– Det er et lavterskel tilbud. Det er ingen krav om at du skal være medlem. Det er åpent for alle. Vi har for eksempel en egen bolk for barn og unge, sånn at de får prøvd seg litt også, sier leder for tindeklubben Joakim Flatøy Aae.

FOKUS PÅ BARN OG UNGE
Dette er et arrangement som pågår hele dagen, med konkurranser for aldersgruppene 10 og yngre, 11-12, 13-15, 16-18 og 19+.

– Vi har fokus på barn og unge. Det er et typisk familiearrangement, med tanke på at alle kan komme og være der. Det er gratis å komme inn, men det koster 100 kroner å melde seg på. Aldersspekteret er ganske bredt, det pleier å være mange barn som kommer, forteller Aae.

NY KLATREVEGG
I forkant av dette arrangementet har Lofoten Tindeklubb jobbet hardt med å få opp nye klatrevegger og buldrevegger.

– Alle gamle ruter har blitt skrudd ned. Alt er nytt og ingen har prøvd de nye rutene før. Vi har også gjort en forbedring på buldreveggen, avslutter Aae.

For de som ønsker det er det mulighet å booke overnatting på barnehagen ved siden av. I tillegg til det blir det en felles samling på Præstengbrygga etterpå med taco-middag. Det er mye å glede seg til.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.