Onsdag 10. juli gikk første sommerfotballtrening av stabelen på Stranda i Svolvær. Alle foto: Mari Rokkan

Tilbyr gratis fotballtrening for alle

Skrevet av Mari Rokkan
11.07.2019 11:00 - OPPDATERT 11.07.2019 19:02

Svolvær idrettslag inviterer jenter og gutter til åpen fotballtrening hver mandag, onsdag og fredag gjennom sommeren.

- Grunnen til at vi gjør dette er fordi vi ønsker å gi barn og unge et aktivitetstilbud gjennom sommeren. De aldersbestemte fotballagene har forståelig nok pause i ferietiden, så derfor ønsker vi med dette å legge til rette for trening og sosialt samvær i ukene før skolen og de vanlige treningen starter opp igjen, forteller Svein Egil Torbergsen i SIL.

- Hvem er dette tilbudet for?

- Det er for absolutt alle mellom 6 - 18 år. Både jenter og gutter, uansett om man er medlem av idrettslaget eller ikke. Dette er dessuten drop in-treninger, så man binder seg ikke til å komme hver gang. 

SOMMERJOBB FOR UNGDOMMEN
Treningene er delt inn i aldersbestemte bolker: Fra klokken 13 - 14.30 er det lagt opp treninger for de mellom 6 - 12 år. Fra klokken 14.30 - 16 er banen åpen for trening for de mellom 13 - 18 år. Alle treningene foregår på Svenningsletta på Stranda stadion hver mandag, onsdag og fredag fram til begynnelsen av august.

-  Benjamin Lyngmo er ansvarlig for gjennomføringen av treningene, og flere av SILs eldste ungdommer er med som trenere. Disse har dette som en sommerjobb, forteller Torbergsen, og legger til at treningene vil foregå uansett vær.

- Selv om det går helt fint å spille i joggesko, anbefaler vi at alle har på seg fotballsko og leggskinn, samt har med seg vannflaske på trening. Skulle noen mangle slikt utstyr, kan vi være behjelpelig med å finne sko og leggskinn man kan låne.

HÅPER MANGE KOMMER
I tillegg til trening, vil de som møter opp på sommerfotballen få servert frukt underveis. 

- Siden det er ganske stor aldersspredning, vil vi ta hensyn til dette når vi trener og deler inn i lag. Foreldrene til de aller yngste må gjerne vurdere om de burde være til stede under treningen. Vi ønsker uansett foreldre, foresatte og andre velkommen til å være tilstede under treningene hvis de ønsker det, sier Torbergsen.

Årets sommertreninger er et helt nytt tilbud i SIL.

- Vi håper jo at mange benytter seg av dette, og at vi også i årene som kommer kan ha et slikt tilbud. Det er jo på sommeren at det er gøyest å spille fotball, så det er jo dumt å gå flere uker uten et slikt tilbud, avslutter han.

Svein Egil Torbergsen hadde selv en aktiv rolle under første trening.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.