Laura Gipponi har 8 år bak seg som treningsinstruktør, og tilbyr gratis trening over nett for alle i karantene som ønsker å bevege seg.

Tilbyr gratis trening via nett

Skrevet av Trine Sivertsen
16.03.2020 18:30 - OPPDATERT 17.03.2020 07:02

Til vanlig jobber italienske Laura Gipponi på Børsen Spiseri, som stengte dørene mandag på grunn av den pågående korona-pandemien. Når hun først skulle i karantene, fikk hun en kreativ idé til å bidra med sine kunnskaper for andre som holder seg hjemme.

Gipponi har 8 år bak seg som treningsinstruktør, og i tillegg til å jobbe på Børsen pleier hun å ha noen timer på Family Sports Club, har trening med de ansatte på Vågar Produkter samt at hun gjør guiding på vinteren.

− Jeg gjør mye forskjellig, forteller hun med et klassisk blinkefjes over vårt intervju på Facebook.

Gipponi som så mange andre er nå i karantene, men hun syntes ingenting om å sitte stille når dette først var situasjonen. Hun fant det like greit å bidra med det hun kunne, og skrev et innlegg på dugnadsgruppa at hun tilbyr gratis trening på nett.

− For å støtte Vågan Kommune vil jeg starte med gratis trening på nett hver dag så vi kan holde oss aktive disse ukene vi skal tilbringe hjemme. Send meg en melding for å bli med, du trenger bare en matte og en flaske friskt vann, skrev hun. 

Flere var raskt ute med å gi henne positive tilbakemeldinger for sitt innslag i fellesdugnaden, og noen svarte at det trengs slik god energi i disse dager.

− Hvorfor er det viktig å ha fokus på trening når vi er i karantene?

− Først og fremst er det viktig for den mentale helsen. Og nå når vi har så mye tid kan det også være en ny start for de som ikke nødvendigvis trener til vanlig, forteller hun.

Hun forteller videre at hvem som helst kan bli med, det er bare å legge henne til på Facebook og sende henne en melding. Hun kommer til å kjøre en økt hver dag de par neste ukene, og skal drive med både styrke og kondisjon, i tillegg til at hun kommer til å dele sine kostholdstips.

− Det blir nok av tid på sofaen for å se film, og da er det virkelig godt å bevege kroppen! 

Gipponi er fra en av de hardest pregete delene av Italia, og hun forteller at hun er urolig for de hjemme.

− Det er et mareritt der borte. Jeg er utrolig redd for å miste noen, det er helt sikkert, forteller hun.

I dugnadsånden som har våknet i kommunen, er Gipponi bare én av flere som tilbyr seg å hjelpe slik de kan, det være å handle matvarer, måke snø eller bare ringes om man er ensomme. Oppi all nervøsiteten og usikkerheten som svirrer er det viktig å være rause med hverandre, og stille opp slik man kan for hverandre.

Har du tips om flere kreative måter folk stiller opp for hverandre? Tips oss på [email protected] !