LANG FARTSTID: Tina Ness har lang fartstid som utøver og trener i Svolvær IL. Nå er hun valgt til ny leder i idrettslaget. Foto: Eivind Biering-Strand Foto: Eivind Biering-Strand

Tina er ny leder i Svolvær IL

Skrevet av Eivind Biering Strand
21.05.2019 19:23 - OPPDATERT 22.05.2019 12:37

Under et ekstraordinært årsmøte i SIL tirsdag kveld, ble Tina Ness enstemmig valgt til ny leder i idrettslaget.

– Det var smigrende å bli spurt og jeg tenkte hvorfor ikke. Jeg har vært i SIL i mange år, både som utøver og trener, og ser på dette som en fin utfordring. I tillegg fremstår klubben som velfungerende og godt organisert. Forhåpentligvis kan jeg bidra med noe positivt, sier Tina Ness til Våganavisa.

Tirsdag kveld ble hun enstemmig valgt til ny leder i Svolvær idrettslag. 

FORNØYD MED TINA PÅ LAGET
Etter at Jan-Levi Brinchmann gikk av som styreleder i mars, har klubben hatt utfordringer med å finne en erstatter, noe som resulterte i tirsdagens ekstraordinære møte. Nestleder Stian Haugnes er godt fornøyd med at Tina Ness takket ja til ledervervet.
– Tina har lang erfaring og har vært veldig aktiv i idrettsmiljøet i Vågan. Styret er veldig glad for å få henne med på laget, sier han.

LANG ERFARING
Tina Ness har lang bakgrunn fra både håndball- og fotballgruppa i SIL. Etter mange år som utøver i klubben har hun gått videre på trenersiden.
– Det siste året har jeg trent Svolværs J14-lag sammen med Kirsti Liland og Christer Bøe Andersen ved behov. Før den tid trente jeg Svolværs G14 (nå Kabelvåg G16) en lengre periode. Jeg har også kjørt trenerkurs flere steder i regionen.
– Hvilke erfaringer fra tar du med deg fra håndballen i den overordnede jobben som leder?
– Jeg tenker at man må spille hverandre gode. Den viktigste jobben for hovedstyret er å legge til rette for at alt fungerer i undergruppene. Jeg opplever at det er gjort et godt arbeid fra før og dagens styre består av mange flinke folk.

REKRUTTERING: Den nyvalgte SIL-lederen varsler at rekruttering blir en av de viktigste sakene å sette fokus på framover. Foto: Eivind Biering-Strand
FOLK STILLER OPP
I likhet med flere andre lag og foreninger, har også SIL hatt utfordringer med å finne personer som vil påta seg lederansvar. Det har den siste tiden blitt stilt spørsmål ved om dugnadsviljen er svekket.
– Jeg tenker at folk stiller opp, men ungene er med på mye mer nå enn tidligere. Det sier seg selv at man ikke kan stille opp på samtlige dugnader i alle idrettslag, når de fleste har tre og fire aktiviteter. Sønnen min har blitt 16 og det frigjør mer tid for meg til andre aktiviteter. Jeg ønsker å bidra og tror det blir en lærerik erfaring. Og kanskje kan jeg bidra med nytt blikk på ting, sier hun.

FOKUS PÅ REKRUTTERING
Tina Ness jobber til daglig som kompetanseveileder i NESO. Tidligere har hun 12 års erfaring fra barnevernet i Vestvågøy og Vågan. Hun har samboer og en sønn på 16 år. I det store bildet mener hun SIL framstår som en engasjert klubb med aktive undergrupper som står godt rustet for framtida.
– Jeg vet samtidig at vi har en utfordring med rekruttering, og det vil jeg jobbe med framover. Det er mange dyktige folk i undergruppene å sparre med. Jeg synes dette er kjempespennende, sier hun til Våganavisa.
Nestleder Stian Haugnes sier det var viktig for klubben å få avklart ledersituasjonen, og håper at man nå får arbeidsro til de viktige oppgavene framover.
– Det har vært en del uro det siste året. For oss er det viktig å få gjort jobben vi ønsker å gjøre for medlemmene og ha fokus på det, sier han.

Hovedstyret i Svolvær IL består nå av Tina Ness (leder), Stian Haugnes (nestleder), Lisa Nilsen, Maichel Lind, Isabella Einarsen, Laila Juliussen og Lars Andersen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.