Brillebjørn har førpremiere søndag i Svolvær FIlmteater.

To Norgespremierer fredag

Skrevet av Morten Moe
05.11.2020 18:00 - OPPDATERT 06.11.2020 10:02

UKENS KINOFILMER: Norgespremiere fredag, lørdag:
Jul på KuToppen


Bykalven Klara skal feire jul på Kutoppen for første gang og har store forventninger til hva som møter henne der oppe. Skuffelsen blir stor da pappaen Mosk ikke bryr seg om jul, og ikke har gjort i stand noe som helst. Mosk blir tilkalt på måkeoppdrag, og da han blir sittende snøfast på hytta til den ufordragelige Pauline, tar Klara og bestevennen hennes, Gaute, og bestemmer seg for å lage en fantastisk jul på Kutoppen for å overraske pappaen til han kommer tilbake.

Men hvordan lager man en perfekt jul? På Sætra bor det en ekte juleekspert, den tverre geita Bærnt. Men Bærnt er så opptatt med sine egne tradisjoner, og å være ufrivillig vertskap for den alternative høna Chickolina, at han ikke har tid til å hjelpe Klara og Gaute. Klara oppsøker i stedet fjøsnissen som gjemmer seg på låveloftet. Klara lager grøt til nissen for å få han til å hjelpe henne, men det Klara ikke vet er at Nissen blir klin kokos hvis han får grøt før julaften. Klara og Gaute må finne en måte å stoppe Nissen på før han legger hele gården i ruiner, og før Mosk kommer hjem og oppdage julekaoset Klara har stelt i stand.

Originaltittel: Jul på KuToppen
Premiere: 2020-11-06
Varighet: 1t 8min
Sjanger: Animasjon, Barnefilm
Aldersgrense: Tillatt for alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: Will Ashurst

Norgespremiere fredag:
Palm Springs


Palm Springs er en twisty amerikansk romantisk komedie fra 2020, med Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) og Cristin Milioti (The Wolf of Wall Street) i hovedrollene.
Når den bekymringsløse Nyles og den motvillige forloveren Sarah møtes tilfeldig på et bryllup i Palm Springs, blir ting veldig komplisert dagen derpå når de finner ut at de ikke klarer å rømme fra vielsen, dem selv eller hverandre. Palm Springs er en smart og tidsriktig oppdatering av Groundhog Day. Palm Springs åpnet på Sundance Filmfestival til stor begeistring av både publikum og kritikere.

Originaltittel: Palm Springs
Premiere: 2020-11-06
Varighet: 1t 30min
Sjanger: Romantisk komedie
Aldersgrense: 12
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Max Barbakow

Førpremiere Lørdag:
Brillebjørn feirer jul


De minste barnas favorittbjørn er endelig tilbake på kino – og nå skal han feire jul!
Johannes skal være hos bestemor i dagene før jul. Dette er den første julen uten bestefar, han var familiens julegeneral. Når Johannes ikke finner noen spor fra nissen i nisseverkstedet blir han bekymret for at det kanskje ikke blir en ordentlig jul i år. Kan det virkelig hende at nissen ikke kommer? Det kan ikke Johannes risikere, så han og Brillebjørn gjør alt de kan for at nissen besøker dem på julaften. Kanskje blir Johannes den nye julegeneralen også?

Originaltittel: Brillebjørn feirer jul
Premiere: 2020-11-20
Varighet: 1t 5min
Sjanger: Barnefilm
Aldersgrense: Tillatt for alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: Maiken Marstrander

Andre filmer Lørdag, som har gått tidligere:
Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret
Børning 3
Palm Springs
Relic

Søndag:
Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret

og

Gledelig Jul


Gledelig jul er en julekomedie med Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen i spissen for et norsk stjernelag av kjente og kjære skuespillere.
Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Datteren Tessa har byttet ut samboeren Emma med en slesk, svensk fitness-trener, mens sønnen Samuel er på randen av en skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Barnebarnet Petter prøver å fri til skolens vakreste jente på hebraisk og naboen Nils er døden nær. Det må manøvreres mellom små og store katastrofer for å holde familien samlet, men akkurat idet juleroen senker seg kommer en gammel hemmelighet til overflaten. Blir dette familiens siste jul sammen?

Originaltittel: Gledelig jul
Premiere: 2020-11-06
Varighet: 1t 30min
Sjanger: Komedie
Aldersgrense: Alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Mandag:
Relic

Tirsdag:
Palm Springs