Barnedetektivene Tiril og Oliver og sporhunden Åtto er på saken i "Operasjon Mumie"..

To premierer i Svolvær Filmteater

Skrevet av Redaksjonen
18.10.2019 17:00 - OPPDATERT 19.10.2019 09:03

UKENS KINOFILMER: Operasjon Mumie  (Premiere)
Operasjon Mumie er oppfølgeren til Operasjon Mørkemann.
Når det kommer en mumieutstilling til Elvestad, skjer en rekke uforklarlige ulykker blant de ansatte ved museet. Det ryktes at museet er rammet av farao Tutankhamons forbannelse. Er virkelig den gamle myten årsaken til de mystiske ulykkene eller finnes det en annen forklaring? Barnedetektivene Tiril og Oliver og sporhunden Åtto er på saken.

Originaltittel: Operasjon Mumie
Premiere: 2019-10-18
Varighet: 1t 17min
Originalspråk: Norsk
Regissør: Grethe Bøe

The informer (Premiere)
En tidligere innsatt som arbeider undercover for F.B.I får seg selv fengslet igjen for å infiltrere mafiaen som sitter inne i et sterkt bevoktet fengsel. Basert på den best selgende svenske krimboken "Tre sekunder"

Originaltittel: The Informer
Premiere: 2019-10-18
Varighet: 1t 53min
Sjanger: Action/Drama/Krim
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Andrea Di Stefano

Brillebjørn på ferie
Brillebjørn og Julian drar på ferie, men det Julian ønsker seg mest av alt er en jevnaldrende lekekamerat. Kan grønne vafler eller fantasimagi hjelpe Julian å få en venn?

I filmen "Brillebjørn på ferie" møter vi Julian på fire år som skal på en liten ferie sammen med familien og sin gode venn og hjelper Brillebjørn. Brillebjørn er en kosebamse som blir levende sammen med små barn og som kan hjelpe barna å overvinne hindringer ved bruk av fantasimagi som han klapper frem.

Ta med de minste på kino i selskap med snille og gode Brillebjørn, hvor det både blir dans og fantasimagi!

Aldersgrense: Alle
Regissør: Norge
Produksjonsår: 2019
Lengde: 1 t 6 min
Land: Norge
Sjanger: Barnefilm

Maleficent: Mistress of Evil
Oppfølger til den internasjonale box-office suksessen Maleficent fra 2014. Vi møter igjen Angelina Jolie og Elle Fanning i sine roller som den mørke feen Maleficent og prinsesse Aurora, to velkjente karakterer fra studioets klassiske animasjonsfilm Tornerose, hvis utrolige historie ble gjort levende på det store lerretet i Maleficent. På rollelisten finner vi nå også Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Harris Dickinson, Ed Skrein, Imelda Staunton, Juno Temple og Lesley Manville. Maleficent: Mistress of Evil kommer på kinoe over hele landet fra 16. oktober 2019.
Maleficent: Mistress of Evil er et fantasy-eventyr som tar oss flere år etter hendelsene i Maleficent, hvor publikum ble kjent med hendelsen som frøs hjertet til en av Disney sin mest beryktede skurker og drev henne til å kaste en forbannelsen over babyen, Prinsesse Aurora. Filmen fortsetter å utforske det komplekse forholdet mellom feen med de to horn og Aurora, som snart blir dronning, da de i møte med nye fiender må danne nye allianser i kampen for å forsvare sitt rike og dets magiske skapninger. Filmen er regissert av Joachim Rønning, basert på en historie av Linda Woolverton , manuskritet er av Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue & Noah Harpster. Filmen er produsert av Joe Roth, Angelina Jolie og Duncan Henderson, med Matt Smith, Jeff Kirschenbaum og Michael Vieira som produsenter.

Originaltittel: Maleficent: Mistress of Evil
Premiere: 2019-10-16
Varighet: 1t 58min
Sjanger: Eventyr
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Joachim Rønning

False Belief
En kafkask reise gjennom det amerikanske rettssystemet.
I FALSE BELIEF rekonstruerer den norske kunstneren og filmskaperen Lene Berg sin kafkaske reise gjennom det amerikanske rettssystemet etter at hennes kjæreste ble arrestert, stilt for retten og fengslet uten grunn. I 2008 flyttet Berg inn hos sin afroamerikanske partner – i filmen kun omtalt som D – i Harlem. Etter å ha avgitt forklaring til politiet om at han er blitt trakassert av en nabo, blir D selv arrestert. Men for hva? Dette blir starten på en farlig og forvirrende prosess der Ds tro på rettssystemet gjør ham til et gissel i hendene på institusjonene han trodde skulle forsvare ham. Via Ds åpenhjertige fortelling, Bergs egne observasjoner, samt rettsdokumenter og privat bildedokumentasjon blir filmen et forsøk på å skape mening i hendelsesforløpet rundt straffesaken. FALSE BELIEF skildrer det amerikanske rettssystemet utenfra, men det er også en film om større temaer som rasisme, maktmisbruk og en økonomisk og kulturell gentrifisering som setter lover og regler ut av spill.

Originaltittel: False Belief
Varighet: 1t 45min
Sjanger: Dokumentar, Krim
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Lene Berg

Joker
En mislykket stand-up komiker blir sinnssyk og ender opp som en psykopatisk morder. Regissør Todd Phillips (The Hangover) har skapt en original, frittstående historie som ikke er sett på det store lerretet før.
Phillips’ tolkning av Arthur Fleck, vakkert portrettert av Joaquin Phoenix, er av en mann som kjemper for å finne veien i Gothams oppsprukket samfunn. Han jobber som klovn om dagen, og stand-up-komiker om natten... men spøken er alltid på hans bekostning.
Fanget i en eksistens mellom apati og grusomhet, tar Arthur en beslutning som fører til en kjedereaksjon av eskalerende hendelser i denne karakterstudien av «The Joker».

Skuespillere :Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Todd Phillips
Produksjonsår: 2019
Lengde: 2 t 1 min
Land: USA

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.