TIL KABELVÅG: Anton Fjellheim Ulriksen er er en av mange lokale løpere som skal i ilden til helgen. Foto: Morten Moe

Travel langrennshelg

Skrevet av Morten Moe
14.03.2019 18:00 - OPPDATERT 15.03.2019 07:02

KS Ski Lofoten arrangerer kommende helg Tour de Lofoten i løypene i Kabelvåg og Svolvær. Start og mål er på skistadion ved Kabelvåg ungdomsskole.

Det er stort sett de yngre, lokale løperne som skal i ilden denne gangen.
− Det er Norgescup for seniorene i Harstad denne helgen, så Arnt Gunnar Winther er der. Det betyr at det er Håkon, Karoline, Hansine og Ann Tønseth, Ella E. Mortensen, Julie og Eivind Fredly, William, Anton og Silje Ulriksen, Simon Olsen, Vilde Setten Breivik, Oliver Langlete med flere som skal i ilden  i Kabelvåg. I tillegg dukker det nok opp noen «gamle» lokale helter. Blant annet er Mikal Nilsen og Paul Klausen påmeldt, og det kommer helt sikkert flere. Ryktene vil ha det til at Paul har «tjuvtrent» i lang tid nå, sammen med Mikal, for å bli bedre teknisk, sier rennleder Stig Mortensen.

Lørdag arrangeres  Kabelvågrennet i fristil, med en kombinasjon av intervallstart for aldersbestemte klasser og fellesstart for junior- og seniorklassene.
Søndag arrangeres Lofotrennet i klassisk stil. Dette er et tradisjonsrikt turrenn, med både tur- og trimklasser, hvor de fleste får en smak av fellesstart og lengre distanser. Søndagen ligger an til å bli en flott familiedag i Kabelvåg- og Kongsmarka.

I tillegg til premiering begge dager, kårer KS Ski Lofoten beste dame- og herreløper i
Lofoten sammenlagt over to dager. Alle løpere fra og med 17-årsklassen er med og kjemper om denne tittelen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.