BERGENSBAND: Hjerteslag avsluttet første festivaldag på Trevarefest i Henningsvær mandag, med en spektakulær solnedgang som bakteppe. Alle foto: Lars-Martin Hunstad

Trevarefest er i gang

Skrevet av Lars-Martin Hunstad
31.07.2018 02:02 - OPPDATERT 31.07.2018 20:02

Godt over 800 mennesker har inntatt havgapet i Henningsvær for å delta på festivalen som solgte ut på 30 sekunder. Se bilder av folkeliv og artister.

Se stor bildeserie nederst i saken.

I strålende solskinn og med en gradestokk som viste godt over 20 grader til langt på natt, ble Trevarefest sparket i gang mandag kveld.
 
GLADE MENNESKER
Lyse Netter kom rett fra Høllafæst i Svolvær og åpnet festivalen, før popartisten Kaja Gunnufsen overtok. Bergensbandet Hjerteslag, som har gjort suksess med albumet Vannmann 86, avsluttet kvelden med en spektakulær solnedgang over lofotveggen som bakteppe.

Solnedgang under Trevarefest. Foto: Lars-Martin Hunstad
  – Det har gått utrolig bra, med godt vært og mange glade mennesker, forteller festivalsjef Andreas Thorell.
 
Nytt av året er blant annet at det er åpnet klubb i Trevarefabrikkens tredjeetasje.
– Den har vi fått veldig god respons på. Folk liker at det er bedre plass, fortsetter festivalsjefen, som ser rundt seg og innrømmer én ting:

– Her får vi mye gratis, smiler han, og henviser til både omgivelser og (nok en gang) flaks med været.
 
NY FESTIVALSJEF
Thorell er ny festivalsjef av året og kommer fra Danmark, hvor han studerer lederskap og prosjektledelse ved en skole som heter Kaospilot i Århus.
 
Det er Erlend Klette, som stadig er DJ på Trevarefabrikken og dessuten booker artistene for Trevarefest, som foreslo Thorell som festivalsjef til trevaregründerne. Senere ble han tilsatt.
 
– Jeg har aldri vært her før og har ikke mye kjennskap til plassen, men det har gått veldig fint. Mye foregår over nettet, så det har blitt en del e-poster og telefonsamtaler, erkjenner Thorell.

Kaja Gunnufsen surfet på publikum. Foto: Lars-Martin Hunstad
OGSÅ DAGSPROGRAM
Trevarefest arrangeres for andre gang denne sommeren, og solgte igjen ut sammen dag som billettene ble lagt ut. Denne gangen på 30 sekunder. 820 billetter er solgt til hver dag. I tillegg er det engasjert i overkant av 130 frivillige.
 
Festivalen foregår over tre dager og har, i tillegg til kveldene som består av konserter og dans, et dagsprogram med blant annet yoga og guidede fjellturer.

 

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.