Foto: Eivind Biering-Strand

Trygg og god oppvekst for alle barn

Skrevet for Redaksjonen
12.08.2019 08:00 - OPPDATERT 12.08.2019 14:02

LESERINNLEGG: Ingen unger skal måtte vokse opp i utrygghet eller med følelsen av å være utafor. Derfor må vi ta et tak sammen for å gjøre oppveksten litt enklere for de som har det vanskeligst. Selv om livet som voksen også kan være tøft av og til, har vi voksne muligheter til å påvirke eget liv. Vi kan bestemme hvor vi vil jobbe, hvor vi vil bo, hvilke venner vi vil henge med, og vi kan oppsøke hjelp når vi trenger det. Barn har ofte ikke anledning til å ta disse valgene selv. De er prisgitt foreldre og andre voksenpersoner rundt seg. Derfor er det er viktig ansvar både for politikerne og for hver og en av oss i samfunnet, å sørge for å gi de ungene som har det vanskeligst en sjanse til å lykkes og til å ta litt kontroll over sitt eget liv.

Vi er glade distriktsoptimister som stiller til valg for Venstre, og med utgangspunkt i Venstres politikk vil vi jobbe for et samfunn der alle unger blir sett og får lov til å være seg selv. Venstre vil styrke den tidlige innsatsen slik at vi kan hjelpe barn før de faller utafor. Vi ønsker også å gjøre barnehage og SFO gratis for de familiene som har dårligst råd for å hindre at barn lever i utenforskap på grunn av foreldrenes økonomi.

Venstre-politikere over hele landet jobber for å innføre aktivitetskort for barn og unge som kan brukes til å betale for fritidsaktiviteter som de velger selv. Her er vi heldigvis godt i gang i Vågan – på Venstres initiativ! Vi er også virkelig stolte av den kommunale søkologen, som har vist seg å være ei super investering. Via søkologen, ei stilling som ble oppretta på Venstres initiativ, kommer det inn mange midler til kommunen som i sin tur kommer barn og unge til gode. Sammen med de andre politiske partiene støtter vi i Venstre frivilligheten gjennom økonomisk støtte til alpinklubben, skiklubben, bowlingen og brettklubben. Vi gir gratis treningstid i alt av kommunale idrettsanlegg for barn og ungdom. Vi støtter ungdomsklubben på Arbeider’n og BUA som har gratis utleie av hauger av utstyr. Vi har fått turnhall, ny fotballstadion i Kabelvåg og oppgradering av Stranda stadion med miljøvennlig korkgranulat i stedet for gummigranulat. Alt dette er eksempler på hvorfor frivilligheten i Vågan bør ønske seg Venstre i posisjon.

Det er viktig å huske at det å sikre en god og trygg oppvekst ikke bare er en politikeroppgave. De små og store utfordringene som unger noen ganger står i skjer på det aller mest lokale nivået, i nabolagene våre, helt inn i hjemmene våre. Det betyr for eksempel noe hvem som blir invitert i bursdag og hvem som ikke blir det. Det betyr noe for mange, mange barn at vi voksne stiller opp som frivillige trenere, kakebakere, dugnadsgjeng, loddselgere. Sånn er vi med på å sikre at det fins gode idretts- og kulturaktiviteter for barna.

 

Anja Johansen, Gaute Wahl, Cathrine Mortensen, Sveinung Nygård og Simen Iversen Vangen
Venstres topp 5 i Vågan og topp motiverte distriktsoptimister

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.