Arrangementskomiteen fra Lofoten Turlag sammen med en delegasjon fra DNT har tidligere vært på befaring i øyriket. Foto: Sigfus Kristmannsson

Turistforeningens 40. landsmøte til Svolvær

Skrevet av Mari Rokkan
07.05.2019 18:00 - OPPDATERT 08.05.2019 07:02

330 deltakere er ventet til DNT-møtet 6.- 9. juni, som arrangeres i samarbeid med Lofoten Turlag.

Den Norske Turistforenings (DNT) 40. landsmøte skal altså avholdes i Svolvær 6.-9. juni i Svolvær. Møtet arrangeres i samarbeid med den lokale medlemsforeningen, Lofoten Turlag.

– Det er veldig kjekt for oss å få være med på å arrangere dette, smiler Siri Nordbø i Lofoten Turlag.

– Vi kommer til å være synlige på torget under hele arrangementet, hvor vi blant annet kommer til å sette opp en lavvo. Her kommer vi også til å kjøre ulike opplegg i regi av Barnas Turlag Vågan, hvor vår maskott Turbo vil dukke opp. Svolvær musikkforening vil spille, og det vil dessuten bli arrangert en paneldebatt om bærekraftig turisme, opplyser hun. 

– REIS MILJØVENNLIG
330 personer fra hele Norge er påmeldt landsmøtet. DNTs landsstyre skriver følgende til deltakerne om arrangementet:

– I Lofoten skal vi sammen diskutere prioriteringer og organisatoriske rammer for året som kommer. Landsmøte er vår øverste demokratiske arena og og skal være en arena som skaper engasjement og debatt rundt viktige strategiske saker for DNT. Vi ønsker å legge til rette for en helg med relevante diskusjoner, verdifull erfaringsutveksling og hyggelig sosialt samvær.Årets landsmøte vil finne sted i Svolvær, omgitt av storslått natur og Lofoten Turlag vil legge til rette for at dere som ønsker får anledning til å delta på turer både før og etter selve landsmøtet, opplyses det, før man oppfordrer alle tilreisende til å vurdere miljøvennlige reisealternativ. 

TIL SKROVA
Fredag kveld er det Lofoten Turlag som har fått bestemme innholdet for de tilreisende. Da går turen over til Skrova.

– Her skal vi gå på fjellet og drive med strandrydding før vi tar turen innom Skrovabrygga, forteller Nordbø.

– Valget falt på Skrova da dette er en spesiell og fin plass, og fjellturen er en som alle kan gå. Båter leier vi og Skrovabrygga sier at de har bestilt fint vær til oss, så da satser vi på at det blir en fin tur, smiler hun.

Resten av landsmøtet foregår på Thon-hotellet, og det vil bli arrangert flere mulige fjellturer i hele Lofoten for deltakerne.

– Vi vil gjerne at folk besøker oss på torget under landsmøtet, hvis de vil vite mer om oss og det vi driver med, sier Nordbø, som videre opplyser om at Lofoten Turlag i dag har rundt 900 medlemmer, et tall som har vært stabilt stigende de siste årene.

– I anledning landsmøtet har vi også fått i oppdrag å lage en egen avis. Her vil vi i dagene som kommer invitere lokale bedrifter til å presentere seg selv, noe vi håper mange sier ja til, legger hun til. 

DNTs landsmøte har aldri tidligere blitt lagt til Lofoten, og Nordbø er glad for at muligheten nå er kommet. 

– Vi synes dette er veldig kjekt, selv om det selvsagt er endel jobb med dette. Heldigvis har det ikke vært vanskelig å få tak i frivillige til gjennomføringen, og vi satser også på at pinseria holder seg unna til arrangementet er gjennomført, avslutter hun. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.