Lørdag kveld ble Tv-serien «Rabalder», som er filmet på Melbu, prisen for beste barneprogram under årets utgave av Gullruten. FOTO: NRK

TV-serie fra Melbu vant Gullruten

Lørdag kveld ble Tv-serien «Rabalder» kåret til beste Barne-eller ungdomsprogram under Gullruten.

Denne saken sto først i vol.no 

Tord T. Olsen fra Melbu, er mannen bak serien, som delvis er inspirert fra hans egen barndom. «Rabalder» ble spilt inn på Melbu og noen andre steder i Hadsel, sommeren 2020. Både Storheia, Uværshula og Hadsel er også lokasjoner som ble brukt i serien. Rabalder handler om barn i aldersgruppa mellom ni og 12 år som har blitt gamle nok til å unnslippe foreldrenes konstante tilsyn.

«Når barn får utfolde seg i frihet, er det kort vei mellom moro og de mer dramatiske situasjonene. Dermed blir det både eksplosjoner, veivalser utenfor brygga og rotur i badekar», står det blant annet å lese i seriens programbeskrivelse.

Da VOL får kontakt med Olsen lørdag, sier han at det føles veldig godt å vinne.

– Rett og slett litt uvirkelig. Man jobber jo med sin lille serie og håper den skal bli sett. Og når den får denne anerkjennelsen blir alt slit og strev verdt det.

I forbindelse med Gullrutenominasjonen, uttalte Olsen at det var artig bli nominert.

– Det er stas det altså! Det er mange verdige kandidater i min kategori, så det blir spennende å se. Uansettet veldig artig å være nominert og være en av disse, sa han blant annet til VOL.

De andre nominerte i kategorien for barne- og ungdomsprogram:

• «Lik meg», produsert av NRK for NRK.

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]
• «Superheltskolen», produsert av Seefood TV for NRK.

• «Minibarna», produsert av NRK for NRK.