Foto: Roy Størkersen

Ung kvinne omkommet etter utforkjøring ved fergeleiet i Svolvær

Skrevet av Trine Sivertsen
25.08.2019 21:00 - OPPDATERT 26.08.2019 11:02

Det ble tragiske konsekvenser etter utforkjøringen ved fergeleiet i Svolvær lørdag kveld. En kvinne i slutten av tenårene er meldt omkommet, mens to andre fremdeles er hardt skadet, opplyser UNN.

En kvinne i slutten av tenårene mistet livet etter at en bil havnet i vannet ved fergekaia i Svolvær lørdag, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i en pressemelding.

Kvinnen ble erklært død søndag kveld. Hun døde som følge av skadene etter hendelsen.
– Tilstanden til de to andre som var involvert i ulykken, er uendret. Tilstanden er kritisk for den ene, og for den andre er tilstanden alvorlig, men stabil, sier pressevakt Per-Christian Johansen ved sykehuset til NTB.

KJØRTE GJENNOM AUTOVERNET OG UT I HAVET
Politiet fikk melding klokken 20.00 på lørdags kveld om bilen som hadde havnet i vannet, opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding.
– Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omtrent klokken 20.15 og fikk dykkere i vannet. Tre personer ble da reddet ut av bilen, sier operasjonsleder Kjetil Kalaas i pressemeldingen. 

Alle tre ble reddet opp av vannet og hentet av Sea King og Luftambulansen som dro avgårde rundt 21:15. Ferga fra Skrova fikk lagt til kai og området ble åpnet igjen rundt 21:40 lørdag kveld.

– IKKE SPRE RYKTER
NRK melder om at nærmeste pårørende til de tre skadde personene er reist til sykehuset i Tromsø.
– Det er viktig at nærmeste familie er der siden situasjonen er så uavklart, sier kommunoverlege Jan Håkon Juul. 

Videre forteller Juul til NRK at det var mye folk i området ved fergeleiet lørdag kveld, og det verserer mange versjoner om hva som skjedde.
– Jeg oppfordrer folk til å være forsiktige med ryktespredning og påstander de ikke har hold for. Dette var en ulykke, og det kan skje med hvem som helst. Rykter skaper bare mer uhygge og frustrasjon hos pårørende. 

Klokken 12 i dag samlet kriseteamet alle berørte av ulykka i moskeen i Svolvær.
– Det er mange pårørende og et stort nettverk rundt de skadde. Det er viktig at de får så god og riktig informasjon som mulig om hva som skjer.
Søndag ble bilen hentet opp fra havet.  Foto: Roy Størkersen

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.