SMART OG MILJØVENNLIG: I fjor fikk Bee Smart UB fra Aust-Lofoten videregående skole Bærekraftprisen for sitt smarte bivokspapir. I år stakk de av med 3. plass i kåringen av Nordlands beste ungdomsbedrift. Foto: Pressebilde.

Ungdomsbedrifter i Vågan gjør seg bemerket

Skrevet av Eivind Biering Strand
13.03.2019 12:00 - OPPDATERT 13.03.2019 16:02

Elever fra Aust-Lofoten videregående skole tok hjem flere priser under Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter i Bodø.

Gründerånden lever i beste velgående ved Aust-Lofoten videregående skole. Da prisen for Beste Markedsføring ble delt under Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter i Bodø mandag, tok
ReBags UB hjem førsteprisen, mens Bee Smart UB stakk av med nest beste plassering.

STERK PLASSERING
Tirsdag ble blant annet prisen for Beste Ungdomsbedrift delt ut, og også her gjorde jentene i Bee Smart UB seg bemerket. Denne gang med en flott tredjeplass.
– Kandidaten har tatt frem et produkt mange vil sette pris på. Presentasjonen var meget god, og forretningsplanen var gjennomgående sterk, heter det i juryens begrunnelse.
– Vi er kjempefornøyde! Å komme på tredjeplass blant 72 ungdomsbedrifter er veldig bra, sier daglig leder i Bee Smart UB, Nora Borchgrevink, til Våganavisa.

SMART NATURPRODUKT
Bee Smart UB deltok også på Fylkesmessa i fjor og stakk da av med ærekraftprisen. Ideen er et produkt utviklet av naturlig bivoks, som kan erstatte tradisjonell plastfolie. Det er et miljøvennlig produkt med lang holdbarhet som kan skylles og gjenbrukes hver dag.
– Vi bor ved havet og vil ha et rent hav fritt for plast. Det var litt av tanken da vi startet, forteller Borchgrevink.
– Den visuelle identiteten skiller seg ut fra mengden, og skaper positive assosiasjoner til et spennende og bærekraftig produkt. Bedriften har et bevisst forhold til produktutvikling og markedsføring, både i planlegging, organisering og utøvelse, sa juryen om BeeSmart UB, da fikk 2. Plass i Beste Markedsføring mandag.

FOKUS PÅ BÆREKRAFT
Totalt møtes 73 ungdomsbedrifter i Glasshuset i Bodø hvor messa fant sted. Det var et rekordstort fokus på bærekraftige løsninger under årets fylkesmesse, hvor det ble kåret vinnere i 14 kategorier.
– Jeg så tydelig at flere satset på bærekraft og miljø i år, og det var mange produkter som var rettet mot plastproblematikken, sier Nora Borchgrevink.
Både hun og de andre elevene er godt fornøyde med årets deltakelse på Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter.
– Vi var med i fjor også og det er veldig lærerikt. Du får nye erfaringer og det er artig å treffe andre ungdomsbedrifter, sier hun.

Ungdomsbedriften Redd Liv UB fra Hadsel vgs Stokmarknes ble kåret til Nordlands Beste Ungdomsbedrift. Bedriften skal utvikle en redningsjakke med varmeelementer for å hindre nedkjøling. Redd Liv skal representere Nordland under Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter 25-26 april på Lillestrøm

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.