Illustrasjonsbilde.

Utlendinger fyller overnattings-stedene

Skrevet av Mari Rokkan
09.07.2018 14:23 - OPPDATERT 10.07.2018 07:02

Utenlandstrafikken er fortsatt i vekst, mens det er en nedgang i norsk trafikk. Det forteller overnattingsstatistikken for mai 2018.

256 661 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i mai 2018, er en økning på 703 overnattinger fra mai 2017.  Dette innebærer en økning på 0,3 prosent, mens Norge totalt hadde en økning på 5 prosent. Utenlandstrafikken til Nord-Norge har økt med 5 prosent i mai måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt tilsvarende økning, det melder NHO Nord i en pressemelding, som 

NHOs regiondirektør Målfrid Baik sier det er gledelig å registrere at utenlandstrafikken til Nord-Norge og Svalbard fortsetter å øke.

– Når det gjelder nedgangen i forretningstrafikken fra Norge, er dette en utvikling vi vil følge nøye framover, sier Baik.

FLERE UTENLANDSKE
Hotellene i Nord-Norge har hatt en nedgang i totaltrafikken på 2 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 3 prosent. Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har økt med 9 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 4 prosent. Det har vært en nedgang i antall norske overnattinger på hotellene i nord på 4 prosent, mens Norge totalt har en økning på 3 prosent.

Hotellene i Nord-Norge har en nedgang i losjiomsetningen på 8 prosent i mai, mens Norge som helhet har en nedgang på 1 prosent.

FLERE CAMPER
Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en økning på 5 prosent sammenlignet med mai 2017, mens Norge som helhet har en økning på 10 prosent. Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har økt med 2 prosent, mens den norske trafikken har økt med 8 prosent.

Det har i årets første 5 måneder vært 1 178 859 overnattinger i landsdelen, hvilket er 5 969 færre enn fjorårets antall. Dette er en nedgang på 1 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 4 prosent.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.