Arkivfoto: Karianne Steen

Vågal Brettklubb takker kommunen

Skrevet for redaksjonen
12.09.2019 08:00 - OPPDATERT 12.09.2019 14:02

Vågal Brettklubb fikk 4. september godkjent sin søknad til kommunen om å oppføre en skaterampe med overbygg på eiendommen bak «Fengselet» i Kabelvåg.

Hei ordførerkandidater. 

I skrivende stund går Vågal Brettklubb igang med dugnad for å reise et nytt skur bak fengselet i Kabelvåg. Vi gleder oss til å få satt opp en ny rampe og komme oss i hus før vinteren er over oss.

I rampa skal vi fortsette med våre populære og godt etablerte tilbud for barn, unge og voksne. Siden 2016 har vi sett hvordan aktivitet på brett blant annet bidrar til fysisk aktivitet, mestring, glede, kreativitet og integrering.

Vi ønsker å takke samtlige partier i kommunen da vi føler at dere har tatt oss i Vågal Brettklubb på alvor og stilt dere samlet bak oss. Dette har vært helt avgjørende for at vi som klubb er der vi er idag. Tusen hjertelig takk! 

Skuret vi nå går igang med blir en oppgradering av det gamle men dessverre blir det ikke større. Vi bygger dette for å ha noe å rulle i mens vi jobber videre mot en større innendørshall for skateboard i Vågan.

Vi ønsker med dette å be om deres fortsatte støtte i dette arbeidet. Noen av dere har allerede tatt til orde for at det skal bygges skatehall i gymsalen i nåværende barneskole i Kabelvåg, når den nye skolen står ferdig. Dette er noe vi i Vågal Brettklubb er veldig glad for. Vi mener vi kan få til en meget god skatehall der og fordelene med å plassere den der er mange, blant annet;

  • Det vil være svært kostnadseffektivt å bruke et eksisterende bygg.
  • Potensialet for å realisere en flerbrukshall ved å ta i bruk hele skoleområdet og eksisterende bygg. Her kan flere andre aktiviteter som ofte faller utenfor den etablerte idretten også få plass, for eksempel dans, bandøvelser, kunstverksteder og ungdomsarrangement.
  • Utendørsarealet egner seg også svært godt til å bygge et utendørs skateareal i betong med en fin naturlig helning. Dette vil sikre gode fasiliteter for utendørs skating fra april til oktober.
  • Det er nært busstoppet slik at barn og unge kan benytte seg av kollektiv trafikk ved behov. Her slår vi samtidig et slag for et forbedret kollektivtilbud i kommunen. 
Vågal Brettklubb ønsker å spre gleden ved brettaktivitet til hele kommunen. Takket vare tilskudd har vi gleden å dele ut brett til flere plasser og skoler i kommunen som kan lånes gratis. Vi ønsker også i fremtiden å tilby aktiviteter som snowboard og bølgesurfing. Når dette er sagt ser vi at ting tar tid og et godt tilbud for skateboard i Kabelvåg og Svolvær har første prioritet for oss. 

Med deres støtte vil vi kunne nå frem raskere og nå ut til flere i kommunen. 

Takk for støtten så langt.

Med vennlig hilsen 

Styret i Vågal Brettklubb 
v/ Mattias Hörnquist

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.