Foto: unknown

Våganværinger samler seg

Skrevet av Johan Tangen
16.03.2020 13:00 - OPPDATERT 16.03.2020 20:02

Utbruddet og spredningen av koronaviruset får frem det beste i våganværingene. På en facebook-gruppe tilbyr mange seg å hjelpe.

Flere og flere blir satt i karantene i Vågan. Og for at det skal være lettere for alle å overholde karantenereglene, har det nå blitt opprettet en facebook-gruppe, "Korona-dugnad Vågan", hvor alle sammen kan melde seg inn og be om hjelp, eller tilby seg å hjelpe.

– Jeg fulgte med på dette. Folk som er i karantene burde holde seg hjemme, og med denne gruppa blir det lettere å holde seg hjemme. Det virker som dugnadsånden er sterk og at det var interesse for det. Jeg syns det var rart at det ikke var noe annet tilbud, det finnes mange andre tilsvarende grupper andre steder, forteller administrator Erlend Gjevre.

I skrivende stund er det 1262 medlemmer av gruppa og den nærmest oversvømmes av folk som enten vil hjelpe eller trenger hjelp.

TRENGER HJELP TIL MYE
Når du er i karantene er det viktig at du overholder det. Trenger du hjelp med forskjellige ting, er tanken at du bare kan legge ut i denne gruppa hva du trenger hjelp med. Alt for å hindre at de som er i karantene må ut.

– Håpet var at de som trenger hjelp, enten handle mat, måke snø, hente pakke i posten, melder seg. Det er mange har meldt seg til tjeneste hittil. Jeg håper folk tar smittevern alvorlig, sier Gjevre.

Flere har meldt seg til tjeneste.

Flere har meldt seg til tjeneste.

Flere har meldt seg til tjeneste.

IMPONERT
Interesse for å hjelpe er det ingenting å utsette på. De fantastiske våganværingene har hittil vist seg fra sin beste side.

– Jeg er helt imponert. Det er mange av medlemmene som er i karantene. Men de kan også be om hjelp. Jeg håper denne gruppa kan bli brukt. Nå håper jeg at butikkene kan legge mer til rette for tilbud som dette, sier Erlend Gjevre.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.