STOLTE: Både idretten og kommunen er glad for at prosejektet Vågar idrettspark har blitt en sukssess. Her fra åpningen i oktober 2016.

– Vågar idrettspark er blitt et fantastisk anlegg!

Skrevet av Mari Rokkan
29.11.2018 09:59 - OPPDATERT 29.11.2018 18:02

Kommunestyret er stolte over at idrettsanlegget i Kabelvåg syder av aktivitet. Den endelige prisen på prosjektet er nå klar: 27, 3 millioner kroner.

I mandagens kommunestyremøte ble sluttrapporten og den endelige prislappen for Vågar turn- og hånballhall presentert av Vågan Eiendom KF. Prisen på hallen ble til slutt 27,3 millioner kroner, og både spillemidler og private bidrag har vært en viktig del av finansieringen av bygget.  

– Private bidragsytere har bidratt med hele 4 millioner kroner, noe som er veldig bra og som gir oss en gevinst når det kommer til spillemidler. Takket være blant annet dette har vi fått et fantastisk anlegg til en overkommelig pris, sa daglig leder Bjørn Tore Nergård i Vågan Eiendom KF til politikerne. 

Også styreleder Frits Blix Hansen var full av lovord om prosjektet.
– Bygget går for full fres, og jeg er stolt over at vi kan ha et slikt tilbud i vår kommune. Jeg vil gjerne framheve at hadde det ikke vært politisk enighet om dette prosjektet, så hadde hallen aldri blitt bygd, sa Hansen.
–Bygget er oppført innenfor rammene og vi er kommet lykkelige ut av dette prosjektet. Det gjør også godt å se at unger og ungdom som bruker hallen, nå hevder seg innen sine idretter både regionalt og nasjonalt, la han til. 

TAKKER IDRETTEN
Varaordfører Frank Johnsen (Sp) gikk også på talerstolen, og ville gjerne rette flere takk til alle som har bidratt til prosjektet.

– Både idretten og kommunen er stolte av det fantastiske anlegget, som brukes av alle i hele kommunen. Selv om hallen ble bygget for å få plass til turn og håndball, har flere idretter også fått plass, påpekte han.
– Prosjektet har også vært godt gjennomført, og jeg vil gjerne takke idrettslaget for sitt direkte økonomiske bidrag, samt organisering av kronerulling i forbindelse med byggingen. Dette er et ypperlig eksempel på godt samarbeid mellom kommunen og idretten, la han til. 

SKAL UTVIDE
Vågar idrettspark åpnet i oktober 2016. I sluttrapporten skriver Vågan Eiendom KF at selv om det har vært noen utfordringer knyttet til reklamasjoner og ferdigstillelse av bygget, så har byggeprosessen gått greit. Nå planlegges også en utvidelse av idrettsparken. 

– Jeg vil gjerne slutte meg til skrytet av hallen. Vi utnytter nå hallkapasiteten vår til det fulle og det syder av aktivitet, sa Lena Amalie Hamnes fra Arbeiderpartiet.
– Dette prosjektet er et godt eksempel på at vi får til noe når vi står sammen, noe som nå kommer våre barn til gode. Det er helt supert, avsluttet hun.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.