Foto: Filmweb

Vakker kjærlighet og episk eventyr

Skrevet av Mari Rokkan
08.02.2019 07:00 - OPPDATERT 08.02.2019 12:04

To premierer og like mange barnefilmer står på programmet ved Svolvær filmteater denne helgen.

Denne filmuken starter med en Norgespremiere på «Alita: Battle Angel» fredag kveld. Bak filmen står Titanic-regissør James Cameron  og Robert Rodriguez. Filmen selges inn som intet mindre enn  «et episk eventyr om håp og mot». 

– Når Alita (Rosa Salazar) våkner i en fremmed verden uten å huske hvem hun er blir hun tatt hånd om av Ido (Chrisoph Waltz), en empatisk lege som ser at et sted inne i den forlatte cyborgen er hjertet og sjelen til en ung kvinne med en ekstraordinær fortid. Etter hvert som Alita lærer å navigere i sitt nye liv og i de forræderiske gatene i Iron City, forsøker Ido å skjerme henne fra hennes mystiske fortid, mens hennes nye venn Hugo (Keean Johnson) i stedet hjelper henne med å vekke minnene. Men det er kun når de onde og korrupte maktene som styrer byen kommer etter Alita at hun oppdager et hint til hennes fortid - hun har unike krefter som de som står med makten vil gjøre alt for å kunne kontrollere. Hvis Alita holder seg unna, kan hun være nøkkelen som kan redde vennenene hennes, familien hennes, og den verdenen hun har blitt glad i, skriver filmdistributøren.

KNUSTE DRØMMER
Søndags kveld er det duket for nok en premiere, denne gang på «If Beale Street Could Talk». Filmen er basert på romanen med samme navn av James Baldwin, og forteller en tidløs, vakker kjærlighetshistorie som utspiller seg på 1970-tallet i Harlem.

– Tish er 19 år og Fonny er 22 år. De har vært venner siden barndommen, er nå forlovet og drømmer om en fremtid sammen. Drømmene går i knus når Fonny blir arrestert for et lovbrudd han ikke har begått. Tish, sammen med hennes foreldre, prøver desperat å bevise hans uskyld mens hun er gravid med deres første barn. Filmen hedrer forfatterens roman på beste vis og er en kjærlighetshistorie kantret av rasisme og urettferdighet, samtidig som den viser hvordan det menneskelige og kjærligheten trosser alt og holder ut, meldes det. 

ANIMASJON FOR ALLE
Som alltid byr Svolvær filmteater på barnefilmer fredag og søndag klokken 17. Denne helgen er det henholdsvis «Pjusken» og «Rive-Rolf krasjer internett» som vises.

Islandske «Pjusken» vant Barnefilmfestivalens filmpris 2018, og handler om en liten sandlo, ved navn Pjusken, som ikke har rukket å lære seg å fly når familien hans trekker sørover for vinteren.

I «Rive-Rolf krasjer internett» møter vi Rive-Rolf og den unge bråkmakeren Vanilje von Sukkertopp, som må navigere på den store og dynamiske verdenswebben i jakten på en erstatningsdel, for å redde Vanilje sitt spill, Sugar Rush.

SISTE SJANSE
Ellers i uken er det flere filmer som har sin siste visning. 

«Vice», filmen basert på Dick Cheneys reise fra byråkrat i Washington tilen av verdens mest innflytelsesrike menn, som visepresident til George W. Bush, vises siste gang mandag. 

Og onsdag er siste mulighet for å se hevnthrilleren «Destroyer»,  med en nesten ugjenkjennelig Nicole Kidman i hovedrollen som LADP-etterforskeren Erin Bell. 

Hele Svolvær filmteaters kinoprogram finner du her. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.