Valgvake på Arbeider'n

Skrevet av Trine Sivertsen
09.09.2019 21:00 - OPPDATERT 10.09.2019 08:01

Rødt og SV inviterer sammen inn til valgvake på Arbeider'n i Kabelvåg mandags kveld.

Etter 8 år med Høyre i førersetet, er det en optimistisk gjeng som har samlet seg til valgvake på Arbeider'n i Kabelvåg mandags kveld. Kveldens store spørsmål blir hvorvidt det blir skifte i posisjonen - og både Rødt og SV er optimistiske. 

Rødt Vågan er klare for valgvake! Foto: Trine Sivertsen

− 8 ÅR ER LENGE Å VÆRE ORDFØRER
I kveld er det pizza og god drikke på bordene. En høst med intens valgkamp skal nå vise resultatet. Høyhus og skolemat er debattert, nå får partiene se hva Vågans innbyggere ønsker de neste fire årene. Rødt har de to siste periodene hatt tre plasser i kommunestyret, og håper på et skifte.

− Jeg er utrolig spent og glad i kveld, det er utrolig gøy å være her, forteller Laura Johanne Olsen, ordførerkandidat for Vågan Rødt.

− Jeg er optimistisk, og håper på endringer. 8 år er lenge å være ordfører, smiler hun.

− Jeg tror kommunen ville kost seg med denne gjengen her, og vi har så lyst å sette ting ut i livet. Vi håper å opprettholde plassene vi har, og kanskje gjøre det bedre, forteller Olsen.

Vågan SV er klare for valgvake! Foto: Trine Sivertsen

− BLIR SPENNENDE Å SE
Vågan SV er også godt representert i kveld. Ordførerkandidat Camilla Rostad er strålende fornøyd og optimistisk for kveldens resultater som snart begynner å tikke inn. De fire siste årene har de vært inne med 1 representant i kommunestyret.

− Jeg er optimistisk i kveld basert på målingene som er gjort så langt. I Lofotpostens måling i august lå SV på 10,3% som vil gi oss 3 mandater. Dette er i tråd med de nasjonale målingene også, sier Camilla Rostad i Vågan SV.

− SVs medvind nasjonalt har gått litt under radaren på grunn av Senterpartiets framgang. Det blir spennende å se, forteller Rostad.

− Det er utrolig hyggelig å invitere til Arbeider'n i kveld. Vi har hatt en økt medlemsmasse i år, og vi har medlemmene å takke. Det er utrolig fint å feire med dem  i kveld, sier hun.

Klokken 21 begynner resultatene å komme inn.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.