Lyse Netter gleder seg til å komme seg på veien når det blir stuerent å klemme venner igjen. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Vanskelig situasjon med kreative løsninger

Skrevet av Trine Sivertsen
17.03.2020 16:00 - OPPDATERT 17.03.2020 21:02

På grunn av situasjonen med Korona-viruset har Lyse Netter måttet avlyse konserter framover, men i karantene blir man kreative, og nå håper de fansen vil støtte på et annet vis.

− Det er jo ikke lett å holde seg i live som artist i Norge i utgangspunktet, og i år blir det nok ekstra vanskelig for de aller fleste. Vi har fått tre kanselleringer til nå, og forbereder oss på at mer eller mindre hele konsertåret ryker, med de konsekvenser det medfører. Først og fremst er det synd for oss som vil spille foran et levende publikum!  
Lyse Netter skulle blant annet ha spilt på Spill Norsk i Alta om to uker, og de blir nå også forhindret fra å jobbe noe i studio framover.
 
− Det er veldig viktig for oss å understreke at vi støtter alle tiltakene som nå gjøres for å beskytte folk i risikogruppen. Ingen har noen å miste, sier Harnes til Våganavisa.
 
− Vi ser også at dette får store konsekvenser for samfunnet generelt, og at permitteringer over hele fjøla vil kunne gi samfunnet store utfordringer over tid. Men vi er heldige som bor i Norge sånn sett, med de økonomiske tiltakene som kan gjennomføres her. 
 
For å være litt kreative i karantenen har bandet nå valgt å teste en plattform som heter Patreon. Dette er en folkefinansieringsplatform populært for blant annet videoskapere på youtube, musikere, og tegneserieskapere. Ved å opprette en blogg bak betalingsmur kan kunstnere få støtte direkte fra sine fans på regelmessig basis, eller hver gang de legger ut nytt innhold.
 
− Kanskje noen har lyst til å støtte oss fremover og at det kan bøte litt på tapet fra de kansellerte konsertene, sier Harnes. Han mener det er en interessant plattform å teste ut for alle kreative tiltak, og legger til at det ikke er veldig utprøvd i Norge enda. 
 
− Vi tenker uansett å peise på! Lage musikk, gi ut musikk, og komme oss på veien når det blir stuerent å klemme venner igjen, avslutter han.