Arctic Race i Lofoten 2019 Vågan

Vær oppmerksom på stengte veier under Arctic Race

Skrevet av Morten Moe
15.07.2019 08:00 - OPPDATERT 14.08.2019 10:52

Sykkelrittet Arctic Race går av stabelen 15.-18. august i år og starter de to første dagene i Lofoten. Flere veistrekninger holdes stengt over lengre perioder.

Rittet starter på Å og går videre østover gjennom Lofoten, Vesterålen og Ofoten. 

1. Etappe 15.8    182 km    Å > Leknes
2. Etappe 16.8 168.5 km   Henningsvær > Svolvær
3. Etappe 17.8 176.5 km   Sortland > Storheia (Melbu)
4. Etappe 18.8 166.5 km   Lødingen > Narvik

Når den syvende utgaven av Arctic Race of Norway starter ytterst i Lofoten 15. august, står noen av verdens beste sykkellag på startstreken.

SPENNENDE MIKS
Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er svært fornøyd med lagene som skal delta i verdens nordligste etapperitt på sykkel i år.

− Årets ritt byr på en spennende miks av ryttere. Her får publikum se en blanding av de beste lagene i verden, og sterke internasjonale og norske utfordrere, sier Dybdal.

Totalt 20 lag fra hele verden skal i fire intensive dager konkurrere om de ulike trøyene gjennom det spektakulære landskapet i Lofoten, Vesterålen og Ofoten, før det hele skal avgjøres i Narvik.

VAN DER POEL MOT HAGEN?
Den nederlandske sykkelkometen Mathieu van der Poel i Corendon-Circus, kommer for å forsvare sine to etappeseire fra 2018. Van der Poel er et av sykkelsportens mest spennende navn for tiden. I februar ble han verdensmester i sykkelcross, men han gjør det også svært bra langs landeveien. Han ble nederlandsk mester og tok sølv i EM i 2018, og har så langt i år vunnet fire endagsritt, og en etappeseier i Tour of Antalya.

I år vil han få sterk konkurranse fra ryttere i ikke mindre enn åtte Tour de France-lag. Et av dem er Dimension Data som har Edvald Boasson Hagen i stallen. Kanskje blir det en sylskarp norsk-nederlandsk duell i år?

De øvrige syv lagene som også stiller i Tour de France er Astana, Katusha-Alpecin, Jumbo-Visma, Cofidis, Arkéa Samsic, Total Direct Énergie og Wanty - Groupe Gobert.

STERKE UTFORDRERE
Siwal-Readynez og Euskadi Baskerland, er begge debutanter i Arctic Race of Norway, og vil nok gjøre det de kan for å skape et godt førsteinntrykk. En av rytterne på Riwal-Readynez er godt kjent med Nord-Norge. Sindre Lunke som er født på Stokmarknes i Vesterålen, vant laksetrøya som beste klatrer i 2018 da han syklet for Fortuneo-Samsic.

Og klatreegenskaper kommer til å være viktig også i årets ritt. Tredje etappe kommer til å avsluttes med en real utfordring opp til utkikkspunktet på Storheia i Melbu, med en stigning på 11,8 % de siste 3,5 kilometerne.

TRE NORSKE LAG
Tre norske lag vil helt sikkert være ute etter å vise seg frem på hjemmebane. Disse er Joker Fuel of Norway, Team Coop og Uno-X Norwegian Development Team. Ytterligere seks lag vil gjøre sitt beste for å gjøre livet vanskelig for favorittene: Israel Cycling Academy med tidligere etappevinner August Jensen fra Bodø på laget, Vital Concept - B & B Hotels, Rally UHC Sykling, Sport Vlaanderen-Baloise, Delko Marseille Provence og Wallonia Brussel.

Slik ser strekning3en ut, som skal sykles på Austvågøy 16. august.

Slik ser etappene ut, og de forskjellige stengingspunktene for veistrekningene etter hvert som løpet skrir fram.

Dette er løypetidspunktene for veistenging i Vest-Lofoten.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.