Varsler kutt i rutene

Skrevet av Mari Rokkan
08.10.2018 17:00 - OPPDATERT 09.10.2018 11:46

Widerøe er ikke fornøyd med forslaget til nytt statsbudsjett. Nå varsler de kutt ytterligere kutt i flytilbudet.

Tidligere i høst kuttet flyselskapet blant annet rutene til Tromsø fra Svolvær, og reduserte antall flyvinger til samme sted fra Leknes. Nå melder altså Widerøe om flere mulige innstramminger og kutt.

– Vi har lest statsbudsjettet og må konstatere at til tross for at Flypassasjeravgiften differensieres noe, er dette langt fra tilstrekkelig til å sikre de nødvendige rammebetingelser for en videre utvikling av det kommersielle kortbanenettet i distrikts-Norge, skriver selskapet i en pressemelding.


NY MILJØPROFIL
I forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram mandag, foreslås det nemlig at flypassasjeravgiften gis en miljøprofil ved å innføre såkalt avstandsdifferensiering. Endringen er også såkalt provenynøytral, det innebærer at de totale inntektene blir de samme. I dag er avgiften på 83 kroner per passasjer, og de nye endringen skal etter planen iverksettes fra 1. april 2019.

– Forslaget innebærer at innenriksflygninger og flyreiser til europeiske land får en lavere sats på 75 kroner per passasjer, mens flyreiser ut av Europa får en høyere sats på 200 kroner per passasjer, heter det i forslaget.


SER PÅ KUTT
Widerøe er altså ikke fornøyd med disse endringene.

– Vi håpet at forståelsen for denne viktige kollektivtrafikken i distrikts-Norge hadde økt og at det skulle skapes bedre forutsetninger for en styrking av tilbudet. Dette vil dessverre få konsekvenser for det flytilbudet Widerøe er i stand til å levere, melder selskapet.

– Vi vil nå gå igjennom vårt tilbud og vurdere hvilke ruter som må reduseres samt hvilke destinasjoner som vil kuttes fra Widerøe-kartet. Widerøe vil komme tilbake til dette så snart dette er klart. Dette vil sannsynligvis ta noen uker.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.