Fra fjorårets danseforestilling. Foto: Katrine Brattli

Velkommen inn i drømmenes verden

Skrevet av Trine Sivertsen
14.02.2020 21:00 - OPPDATERT 15.02.2020 17:02

Danseforestillingen «Drømmer» er en forestilling med alle danserne i Vågan kulturskole, fra de minste nybegynnerne til de erfarne ungdommene. Søndag 23. februar opptrer de på Lofoten Kulturhus.

− Nå er det noen med mye sommerfugler i magen, og noen som er litt roligere siden de har opptredd før, forteller dansepedagog Regine Gjernes.

Gruppa på omkring 40 aktører består av danseelever i alderen 5 til 14 år, og de danser både hip hop, jazz og musikaldans for å nevne noe. Gjernes har undervisning både på Vestvågøy og Vågan Kulturskole. Hun er i Svolvær hver torsdag for å jobbe med elevene i Vågan.

Når det nå skal settes opp danseforestilling, er det i år to forskjellige forestillinger. Elevene på Vestvågøy har sin opptreden på Meieriet, og elevene i Vågan opptrer på Lofoten Kulturhus. Tidligere har de hatt forestillingene sammen, men i år er de rett og slett for mange elever.

− På mange måter hell i uhell, ler Gjernes.

Samarbeid blir det likevel. Musikaldanserne fra Vågan skal nemlig til Vestvågøy for å bidra på deres forestilling, og voksendanserne kommer fra Vestvågøy for å bidra på forestillingen i Svolvær.

− Vi har jobbet hele høsten med korreografi, avklart hvem som skal gjøre hva, og nå er vi snart i mål, en uke før forestilling, sier Gjernes.

Elevene tar deg med inn i drømmenes verden, hvor alt kan skje og du kan bli hvem eller hva du vil. I drømmene er du i en verden av fantasier som oppleves som virkelighet - men hvem sier at de ikke kan skje på ekte?