Den kjære fortellingen om den tøffe gutten Mowgli har blitt laget et utall filmer og teateroppsetninger av. Nå kan du oppleve den på Lofoten Kulturhus. Foto: Riksteateret

Velkommen inn i jungelen!

Skrevet av Trine Sivertsen
05.11.2019 12:00 - OPPDATERT 05.11.2019 18:02

Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret kommer til Lofoten Kulturhus på onsdag, og ønsker velkommen til en magisk og frodig jungel for hele familien, når familiemusikalen Jungelboken settes opp.

Mowgli er en tøff og uredd gutt, men det lurer farer overalt! Tigeren Shera Kahn har fått ferten av menneskeblod og er på jakt. Den sleipe slangen Kaa forsøker å hypnotisere Mowgli med vakker sang. Og hva er det den smågærne apekongen og flokken hans pønsker på? Jammen godt at panteren Baghera og den bekymringsløse bjørnen Baloo passer på!

Den kjære fortellingen om den tøffe gutten Mowgli har blitt laget et utall filmer og teateroppsetninger av, og den mest kjente er Disney-versjonen fra 1967. Gjennom generasjoner har den på ingen måte mistet sin underholdningsverdi, også bevist gjennom en vellykket gjenskapning og gode kritikker i 2016. Jungelboken er en udødelig fortelling, og ekstra stas er det når man kan ta med egne barn for å oppleve den samme gleden som når man selv var små.

Onsdag 6. november inviterer Riksteateret og Teater Innlandet inn i en magisk og frodig jungel for hele familien, her på Lofoten Kulturhus. I samarbeidet har de valgt en norsk musikalversjon skrevet av Wayne McKnight og Arne Lindtner Næss, med populære Svein Gundersen som komponist.

Dette er en versjon som flere ganger har vært oppført med stor suksess ved andre teatre, og mange av sangene er blitt kjente slagere. Nå er turen kommet til et publikum over hele landet, i en splitter ny oppsetning signert show-mannen Arvid Ones, og produksjonen lover en sprudlende familiemusikal med humor, fart, spenning og fengende musikk!

I forkant av forestillingen inviteres det også i samarbeid med DNB til morsomme jungelaktiviteter for barna. Arrangementet er gratis vil foregå i foajeen på kulturhuset og åpner kl. 17:00, en time før forestilling. 

På scenen: Lars Henrik Aarnes, Lars Halvor Andreassen, Anne Bolette Stang Eng, Julia Küster, Sebastian Skytterud Myers, Thomas Jørstad Pettersen og Ida Holten Worsøe.
Regissør: Arvid Ones.
Scenograf: Kristin Bengtson.
Kostymedesigner: Christina Lovery.
Lysdesigner: Kåre Nordseth.
Musikalsk ansvarlig: Ket Iren Lødemel.
Koreograf: Therese Slob.
Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen
Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).
Produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret