Thea Marie Kvam er fornøyd med driften på Tante Kaias i juli

Velkommen til Tante Kaias!

Skrevet av Trine Sivertsen
23.07.2019 19:00 - OPPDATERT 24.07.2019 11:02

− Vil du smake litt brownies? Jeg hadde mitt første bakeuhell igår og sølte vann over den, men den smaker greit, sier Marcello Valerio. Det er en varm og solrik tirsdag i Storvågan ved Kabelvåg, men inne på kjøkkenet på Tante Kaias er de i full sving.

En fin vandretur fra parkeringsplassen ved Lofotmuseet i Kabelvåg, kan du tusle bort til Tante Kaias Kaffehus. Huset som ble bygd i 1862 av Johan Hammond Wolff, den daværende væreieren i Storvågan, ligger idyllisk til i vakker natur, stille og rolig. Huset ble solgt til Johan Hammonds sønn, og han og hans kone Caroline flyttet hit i 1879. Caroline ble kalt Tante Kaia, og her drev de kaffehus. Den gule fargen på huset er innbydende, og i hele juli er det  Thea Marie Kvam som har solgt kaffe til besøkende - 140 år etter Tante Kaia selv gjorde det. 

FORELSKET SEG I LOFOTEN
Hele juli har de hatt åpen kafé, til glede for både lokale gjester, og turister.
− Det har jo vært et slags prøveprosjekt da, nå vet vi jo mange ting vi skulle ønske vi visste fra starten av, det har vært mye prøving og feiling, forteller Thea.
Hun var i Kabelvåg og besøkte broren som gikk på Nordland Kunst- og Filmfagskole, og fikk åpnet øynene for tettstedet.
− Jeg skjønte jo at her var det unge folk, og det skjedde ting og tang. Så ved en tilfeldighet så jeg at de hadde ledig jobb på Lofotmuseet i fjor, så jeg søkte og fikk jobben. Så syntes jeg jo det var helt sykt fint å være her, og jeg hadde lyst å komme tilbake. Og gjennom museet fikk jeg vite om Tante Kaias, så her er jeg!

Thea har bodd i Oslo, hvor hun har jobbet for Natur og Ungdom, og til høsten skal hun til Aurland i Sogn og Fjordane for å gå på en økologisk jordbruksskole. Hun har også inspirert Marcello til å søke dit neste år, når han er ferdig med musikkutdanningen i Trondheim.
− Det blir godt å komme seg ut av byen, sier Thea, Marcello nikker seg enig.

HAR GITT OPP Å TREKKE FOR GARDINENE
Ved en tilfeldighet hørte Marcello at Thea skulle jobbe i Lofoten i sommer, så han sendte en melding for å høre om hun trengte hjelp. Dette passet perfekt, da Thea skulle jobbe her med en venninne, som endte opp med å bare kunne jobbe de to første ukene av måneden. Thea og Marcello hadde ikke møttes eller snakket på en stund, men så hev Marcello seg rundt og ble spontant med på kaffehus-prosjektet.
− Jeg er fornøyd og glad for at jeg kom hit. Midnattsola gjør meg litt sliten da, jeg har gitt opp å trekke for gardinene, for det kommer jo fortsatt lys inn, forteller en litt trøtt Marcello.
− Takk skal dere ha! lyder det fra inngangspartiet. En familie har kost seg med kaffe, kaker og vafler, og er svært fornøyde med besøket. 

KONSERT OG PUBKVELD
Mandag 15. juli var det intimkonsert med Simen Sormo Say på kaffehuset, og det ble en svært vellykket pubkveld med flere gode tilbakemeldinger. I tillegg til kaker og kaffe lager de også fiskesuppe og selger kanskje Lofotens billigste øl, og de tilbyr også spennende mikrobrygg.

I tillegg til å stå for mye av kakene i kaféen, har Marcello har spilt inn sitt første album - har en ny på vei, og han har vært på turné. På onsdag står han på scenen på stuegulvet i kaffehuset i en sjelden solo-opptreden. 

På søndag opptrer Bente Kristine Lorentzen, med artistnavnet Miss Nöyd, fra Henningsvær og Markus Dvergastein, på sommerens siste konsert- og pubkveld på Tante Kaias. Det blir spennende å se om det blir gjentakelse til neste år, men i tilfelle ikke, er det verdt en tur innom denne uka!

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.