Foto: Johan Tangen

Verdensdagen for psykisk helse ble markert på skolen: – Psykisk helse er noe veldig mange ser bort fra

Fredag ble verdensdagen for psykisk helse markert på Svolvær skole.

Med en stand i andre etasje ved Svolvær skole ble verdensdagen for psykisk helse markert. Det ble skrevet fine ord og delt ut vaffelhjerter til elever og lærere som var med å skrive fine hjertelapper.

– Vi ønsker å vise elevene at det er verd å markere og at vi skal bry oss om hverandre, sier avdelingsleder for elevtjenesten & norsk2 ved Svolvær skole, Kristine Lidin Malm.

– Etter korona er det veldig mange som fikk det dårligere og kjente på ensomhet. Det handler mye om at vi ikke kunne være sammen. Det er viktig å huske på når vi er tilbake i normal hverdag, at de små tingene vi gjør hver dag er viktig. For eksempel at vi sier hei og smiler til hverandre, sier Kristine.

Elevene ble bedt om å skrive noen fine ord på en lapp, som ble hengt opp på veggen. I bytte fikk de et vaffelhjerte.

– Alle kan skrive en lapp om noe som gjør dem eller noen andre glad.

Foto: Johan Tangen

– VELDIG VIKTIG
Sunniva Hov Golas (15) er en av de fremmøtte elevene som deltok på denne markeringen.

– Jeg synes dette er veldig viktig. Det er fint at de gjør det på skolen, for da kan ungdom engasjere seg også. Psykisk helse er noe veldig mange ser bort fra. Noen sier "det er bare puberteten" eller "det er bare ting som skjer". Da kan det være at noen mentale helse bare har blitt dyttet bort, sier Sunniva.

Da det var hennes tur fant hun fram en lapp og skrev noen velvalgte ord, før hun leverte den inn og fikk sitt fortjente vaffelhjerte.

[annonse]
Sunniva Hov Golas mener mental helse er veldig viktig. Foto: Johan Tangen

– Det er viktig å lære å ta vare på seg selv og andre, avslutter hun.

Foto: Johan Tangen

Foto: Kristin Lidin Malm

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.